Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA OLUJE
Povratak na članak

Poruke iz Knina pozitivno utječu na status Hrvatske: Ruka mira diže nam ugled u EU

Hrvatski su Srbi doprinijeli ulasku RH u Uniju, kaže V. Pusić. Skoko ističe: Pokazali smo kako se štite manjine

Komentari 101

DU
Deleted user
09:08 07.08.2020.

Pitam se kako to ugled diže Karolina radeći budalu od sebe u Saboru, Zekanović koji na dan Oluje urla po Kninu ZDS ili Škoro koji urla da nema pomirbe? Ne podržavam Plenkovića niti HDZ ali smatram da im treba odati priznanje za Oluju u Kninu što je obilježena na dostojanstven način! Našim nacionalistima je potrebna mržnja, jer što bi oni radili da nema mržnje?Samo traže neke razlike i guraju ih, pitam se da dođe do rata da li bi Škoro opet iz Amerike branio Osijek sa tamburicom?

VL
Avatar OPG
OPG
19:01 07.08.2020.

Plenkovic je najbolji premijer zadnjih 25 godina, ostale desnjare Pitsburgh bojna.

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
08:25 07.08.2020.

Sve je to lijepo na prvi pogled ali da se do glavnog trga u Kninu probio Skejo sa svojim brčićima i brigadom hosovaca, bojim se da od poruka mira, pomirenja, suživota i europske budućnosti ne bi bilo ništa.

VL
IM
imamohrvatsku
09:34 07.08.2020.

Oluja je omogućila povratak okupiranog teritorija pod hrvatsku jurisdikciju i prometnu povezahnost države. Eto što se slavi na taj dan gospodine Dačiću. Pa zbog te činjenice bi od sreće zaplakao svaki hrvatski građanin a kamoli ne gospodin Milošević. Ne vidim u čemu je problem. Zbijeg srpskih građana posljedica je naređenja Martića a i nevoljkosti pojedinih građana srpske nacionalnosti da žive u "krivoj" državi.

VL
IM
imamohrvatsku
11:25 07.08.2020.

Ljudi moji, ovdje se gadno brišu komentari. Opisao sam junačku srbijansku epizodu u srbijansko bugarskom ratu i općepoznatu činjenicu koju i srbijanci priznaju da se radi o nasramotnijem vojnom porazu u povijesti i to valjda nekoga vređa pa mi je komentar izbrisan. Čudno.

VL
DH
dalibor.hren
07:17 07.08.2020.

Civilizirano, kulturno i pristojno od drugarice Pusić bi bilo da plati troškove putovanja predsjedničkim avionom na relaciji Istanbul - Zagrek. To bi bio civilizacijski iskorak...

VL
IM
imamohrvatsku
13:27 07.08.2020.

Za moje sunarodnjake jedna povijesna činjenica. Srbija nosti težak teret na svojim nejakim plećima. Poznata je po tome da je vodila agresivne imperijalističke ratove već prije. Tako se 1885 obrušila na Bugarsku, naravno tek kad su se stekli uvjeti da odnos snaga bude ponekad i 7:1 a nikad nije padao ispod 2:1. Upali su u Bugarsku da bi u bitci kod Slivnice bili potučeni do nogu. Bugari su krenuli u protunapad, istjerali ih iz Bugarske i nastavili goniti po cijeloj Srbiji sve do Pirota. Tada su molili strane sile da ih spase što je na kraju Austro-ugarska i učinila. To je jedna povijesna epizoda iz srbijanske junačke prošlosti i spada u red najsramotnijih poraza u povijesti ratovanja. Sada Srbija vjerojatno radi na tome da Bugari uvedu praznik na kome će komemorirati pale srbijanske vojnike.

VL
IM
imamohrvatsku
08:54 07.08.2020.

Pa nije mi jasno kako Srbija ne shvaća da se ne može nekoga napasti a da se pritom ne pretrpe gubici i na vlatitoj strani. Ne može se očekivati da se se napadnuti bavi žrtvama napadača čak i onda kada se radi o kolateralnim civilnim žrvama. Velike antifašističke zemlje poput Engleske i SAD-a koje su pretpile velike gubitke nisu se, prvenstveno zbog poštovanja prema svojim poginunulima, bavile civilnim žrtvama Dresdena. Danas mnogi od potomaka tih žrtava žive u SAD-u i Engleskoj i opet se moraju ponašati prema pravilima tih država. Ništa im ne pomaže to što su njihovi roditelji nedužni stradali. Pobjednike to ne zanima.

VL
Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
07:00 07.08.2020.

Ako je to tako, zašto onda Ameri, Englezi, Francuzi i Rusi nisu odlazili odavati počast civilnim njemačkim i japanskim žrtvama. Oni su znali zašto nisu, ali jedino Hrvati, izgleda "znaju" zašto odaju počast civilnim žrtvama neprijateljske voniske koja je poubijala daleko više civila Hrvata?!?!?!

VL
BR
Brandfackel2
07:12 07.08.2020.

Od ranog jutra počinjete sa plaćenim partijskim oglasima. Sanjam dan kada ćemo i mi Hrvati imati svoje dnevne novine...

VL
MA
Mama
09:08 07.08.2020.

Hrvati naučili pobjeđivati i u miru,bravo

VL
ZA
zagrebzm
08:43 07.08.2020.

Uzkokodakali se komentatori.

VL
DU
Deleted user
07:53 07.08.2020.

Meni nije jasna jedna stvar- kako se nitko nije ranije sjetio da se komemoriraju sve civilne žrtve? Ne samo iz ovoga rata nego nisu komemorirali niti žrtve iz 2.svj. rata, jer je bilo zabranjeno spominjati poražene snage, a nečije braću, sestre, djedove i bake. Umjesto toga, za nagradu su minirani partizanski spomenici, a onda smo imali i problem sa novim dvostrukim mjerilima. Sad, kako se veseliti pobjedi kad moramo tu dovesti o one koji tuguju? Zamisli da Hajdukovci moraju doći na veselje Dinamovaca koji su ih pobjedili u finalu?! Nit bi se Hajdukovci veselili nit bi se mogli Dinamovci veseliti. Ja sam zbunjen. Veselje triba bit odvojeno, a komoracije zajedničke. I kad će više hajduk bit prvak! Jebote!

VL
BO
boris
18:08 07.08.2020.

Hoćemo ratnu odštetu i neka se procesuiraju svi koji su činili zločine

VL
DU
Deleted user
08:39 07.08.2020.

Treba nam PDV 10% i neoporezivi dio plaće od 10 tisuća. To je točno koliko usluga države vrijedi. Sve preko toga bačen je novac i ide za plaću autorima pamfleta, tkz.uhljebima i sličnoj ekipi.

VL
JA
jamajka
08:15 07.08.2020.

Daleko najbolje državno vodstvo još od rata. Premijer, vlada, predsjednik, a i Sabor je dobro posložen. Šansa za napredak postoji. Moguć je daljnji pomak od frustrirane ka normalnoj evropskoj državi.

VL
Avatar Krile102
Krile102
06:53 07.08.2020.

Aha..sad ce nas zvati da rijesimo sirijsku krizu i problem Bliskog istoka a ni Jemen nije daleko..budalastine

VL
DU
Deleted user
07:18 07.08.2020.

Farbate. Ali i mi vidimo što radite. Nismo svi ovce.

VL
ŠO
Šokac1
07:27 07.08.2020.

Svojom politikom o reciprocitetu glede izjednačavanja (svih) žrtava ratnih stradanja g. Plenković vraća Hrvatsku u predratno razdoblje osamdesetih, kad su Srbi bili "konstitutivni narod". Ali, kako je rekao g. Milanović, sada je drugo vrijeme i Srbi su nacionalna manjina isti kao i ostalih petnaestak manjina koje žive u Hrvatskoj i ni po čemu ih ne treba izdvajati i posebno tretirati.

VL
ST
Stipan
15:31 07.08.2020.

Napokon da pametni vode hrvatsku i izvedu je iz mraka.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.