Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PO NALOGU USKOK-A

Jutros je ponovno uhićen Dragan Kovačević

Zagreb: Policija dovela Dragana Kovačevića, bivšeg šefa Janafa na pretres nekretnine koju je koristio
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
07.04.2021.
u 09:20

USKOK je potvrdio da je u tijeku akcija kojom je obuhvaćeno više osoba

Dragan Kovačević, bivši predsjednik uprave Janafa, ponovno je jutros uhićen u Zagrebu, potvrdio je jedan od njegovih odvjetnika. USKOK je pak bez navođenja imena potvrdio da je u tijeku akcija kojom je obuhvaćeno više osoba.

– U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija. Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost – priopćeno je iz USKOK-a.

Kako se doznaje, Kovačeviću će policija pretražiti pokretnine i nekretnine, nakon čega će najvjerojatnije biti doveden na ispitivanje u USKOK.

Kovačević je iz pritvora pušten 15. prosinca lani, a tada je rekao kako će vam u Hrvatskoj sve oprostiti osim uspjeha, a pojašnjavao je kako se osjećao kada je uhićen te se dotaknuo famoznog Kluba.

– Ne mogu pričati o razočarenju. U glavi sam imao sve scenarije, pa čak i da padnem iz aviona, ali ovako nešto mi nije bilo ni na kraj pameti. A taj Klub, to je prostor od 30 kvadrata u kojem su ljudi donosili hranu i družili su. Tamo su dolazili svi, i vaši kolege. Nije to bio elitni klub. Jednog dana ću vas odvesti ondje pa ćete popiti piće. Ali, to vam je u životu tako, sve je dobro dok ne padnete pa su onda svi protiv vas. Sad moram napraviti cjelokupnu analizu – kazao je Kovačević.

Kovačević i ostali uhićeni su u listopadu, a USKOK Kovačevića sumnjiči da je od Peteka primio 1,9 milijuna kuna mita kako bi Petekova tvrtka dobila 40 milijuna kuna vrijedne poslove s Janafom.

VIDEO Uhićen šef Janafa, DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

Ključne riječi

Komentara 31

LU
Ludwik
10:00 07.04.2021.

Još uvijek nigdje članka o jedva, ako uopće, punoljetnim curicama iz Slavonske 9... A izbrisane su davno i one izjave susjeda koji su to medijima svjedočili tik po izbijanju afere... Duhoviti tzv. Šprajc, pravednik Milanović, ama baš nitko ne zbori o curicama koje im je Kovačević priuštio...

Avatar NasaPosla
NasaPosla
09:39 07.04.2021.

Šta, zar je bio na slobodi? Što je s ostalom ekipom? Ah da, za njih nema dokaza! Slovenska 9.

Avatar southman
southman
09:31 07.04.2021.

Čekamo Brandovu reakciju tamo negdje oko 15 h !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije