Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Htjela zaštititi nastavnike od raka i potrošila 97.000 kuna

Ponavlja se suđenje bivšoj ravnateljici škole koja je kupovala energetske ploče

Županijski sud u Varaždinu
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
22.02.2023.
u 17:35

"Nisam vještica, ja sam žena koja vodi brigu u svemu, i uvijek sam jedan korak ispred svih, pa i nažalost ispred duha vremena u kojem živim", izjavila je 2009. ravnateljica.  Radi se o pločama koje se pričvršćuju za pod, a prema tvrdnjama izumitelja, neutraliziraju patogena zračenja.

Županijski sud u Varaždinu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Čakovcu kojom je okrivljena 61-godišnja bivša ravnateljica škole oslobođena optužbe da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Optužnicom se ju je teretilo da je kao ravnateljica osnovne škole u Međimurskoj županiji u devet navrata naručila od trgovačkog društva iz Bjelovara provođenje mjerenja različitih zračenja u školi i kupila više uređaja, tzv. biogeneratora, u vrijednosti većoj od 97.000 kuna, iako se radi o uređajima koji ne ulaze u obveznu standardiziranu opremu u školama, niti su potrebni za realizaciju odgojno-obrazovnog rada s učenicima, pa ih zbog toga nije smjela platiti novcem škole, ističu u DORH-u.

Županijski sud u Varaždinu je prihvatio argumente Državnog odvjetništva i utvrdio da kupnja tih uređaja nije bila potrebna jer oprema koju škola nabavlja mora služiti propisanim ciljevima i načelima odgoja i obrazovanja te mora biti u funkciji odgojno-obrazovnog procesa. Općinski sud u Čakovcu dužan je provesti novi postupak pred potpuno izmijenjenim vijećem u kojem će otkloniti utvrđene propuste i donijeti novu presudu. Aferu je potkraj 2009. otkrio Večernji list, nakon čega je na prijedlog roditelja Školski odbor 2010. godine smijenio ravnateljicu zbog postavljanja uređaja protiv negativnog zračenja, što su ocijenili nenamjenskim trošenjem novca. Ravnateljica se pravdala da je uređaje dala postaviti radi zaštite zdravlja nastavnika jer ih je nekoliko oboljelo od raka.

"Nisam vještica, ja sam žena koja vodi brigu u svemu, i uvijek sam jedan korak ispred svih, pa i nažalost ispred duha vremena u kojem živim", izjavila je 2009. ravnateljica.  Radi se o pločama koje se pričvršćuju za pod, a prema tvrdnjama izumitelja, neutraliziraju patogena zračenja. Biogenerator ili "visokoučinski energetsko-terapeutski neutralizator" služi, kako je opisao, za trajno čišćenje prostora od štetnih energija, jačaju imunitet, uravnotežuju bioenergiju, povećavaju spolnu moć, energiziraju vodu i još štošta.

VIDEO: Iz zatvora u Osijeku pobjegla dva zatvorenika: 'Bili su u vanjskoj šetnji. Preskočili su ogradu i bodljikavu žicu'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije