Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen srpski državljanin

Krivotvoritelj pao na granici, u Hrvatsku pokušao unijeti lažne eure

Novac
Foto: pixabay
1/2
22.02.2023.
u 17:15

Utvrđeno je da je muškarac u tvornički izvedenom spremištu za alat u podu, ispred desnog putničkog sjedala, prevozio više od 880 novčanica eura u apoenima po deset eura, za koje je utvrđeno da su krivotvorine.

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo je istragu protiv 60-godišnjeg državljanina Srbije zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela krivotvorenja novca. Određen mu je istražni zatvor. Kako se navodi u priopćenju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 60-godišnjak u nedjelju, 19. veljače u 8.35 sati, upravljajući osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka, pristupio na granični prijelaz Svilaj s namjerom ulaska u Republiku Hrvatsku.

Vozilo su pregledali djelatnici carine i policije. Utvrđeno je da je muškarac u tvornički izvedenom spremištu za alat u podu, ispred desnog putničkog sjedala, prevozio više od 880 novčanica eura u apoenima po deset eura, za koje je utvrđeno da su krivotvorine. Nakon provedene dokazne radnje ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega, što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

VIDEO: Velika tragedija u Sisku: Pijani vozač usmrtio mladog nogometaša (17) na mopedu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije