Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Swift Split

Pomorci još nisu preuzeli dvjesto dolara

pomorci
04.07.2010.
u 18:54

Po novac za hranu i telefon pomorci nisu uspjeli doći jer nisu imali brodicu za obalu, nadaju se da će sutra

Pomorci zatočeni na brodu “Swift Split” u luci u Gabonu prekjučer nisu dočekali novac kojim im je Sindikat pomoraca Hrvatske poslao u subotu – 200 dolara za hranu i telefon.

To nam je potvrdio Predrag Brazzoduro, tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, objašnjavajući kako tijekom subote pomorci sa sidrišta Owendo u Gabonu nisu uspjeli osigurati brodicu za prijevoz do obale pa će to moći učiniti tek sutra.

Sindikalni predstavnik Brazzoduro kazao je kako još nisu dočekali ni isplatu plaće koja im je obećana do 1. srpnja.

Naime, pomorci “Swift Splita” u posljednja tri mjeseca nisu primili ni lipe od svojih plaća, a obećana im je isplata pola plaće, a potom i pola duga prvog dana srpnja. Split Ship Managment, kaže Predrag Brazzoduro, ne vidi problem u isplati plaća cjelokupnoj posadi i poboljšanju uvjeta života i rada na brodu, već iskrcaju 3. časnika palube i vođe palube jer govore istinu o stanju na brodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije