Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izboden na pozornici

Pogledajte trenutak u kojem je napadnut gradonačelnik Gdanska: Ugrabio je i mikrofon

Napad u Gdansku
Foto: Wochit
1/4
14.01.2019.
u 08:38

Adamowicz je napadnut pred stotinama gledatelja, a Joachim Brudzinski, ministar unutarnjih poslova, izjavio je kako je 53-godišnjak prevezen u bolnicu u vrlo ozbiljnom stanju

Pawel Adamowicz, gradonačelnik poljskog Gdanjska, izboden je na pozornici tijekom održavanja dobrotvorne manifestacije.

Adamowicz je napadnut pred stotinama gledatelja, a Joachim Brudzinski, ministar unutarnjih poslova, izjavio je kako je 53-godišnjak prevezen u bolnicu u vrlo ozbiljnom stanju. Ministar je ovaj napad opisao kao ''neoprostivo barbarstvo''.

Adamowicz je podvrgnut operativnom zahvatu, javlja poljska agencija PAP.

VIDEO Građani snimili trenutak napada

Na snimci napada vidi se kako je muškarac skočio na podij, ugrabio mikrofon i kazao da ga je prethodna vlada Građanska platforma (ljevica) strpala u zatvor i "mučila".

– I zato Adamowicz mora umrijeti – uzviknuo je muškarac.

Poljska policija objavila je kako je uhvatila osumnjičenika za napad, javlja Sky News. Riječ je 27-godišnjem stanovniku Gdanjska.

– Napad na život i zdravlje Pawela Adamowicza vrijedan je najviše osude – napisao je premijer Mateusz Morawiecki, a solidarnost s Adamowiczem izrazili su i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk te predsjednik Poljske Andrzej Duda.

VIDEO Svladan napadač

Adamowicz je na dužnosti gradonačelnika od 1998., a Građanska platforma poduprla je njegov reizbor na lokalnim izborima u jesen 2018. 

Pogledajte i video: Napad na zastupnika AfD-a Franka Magnitza

Ključne riječi

Komentara 29

WE
weAreCro
00:06 14.01.2019.

Ne kuzim koliko bolestan moze netko biti da ide nozem na drugu osobu. Jadan covjek nadam se da ce izvuci. A inace vam je naslov vrh, “Poljski gradonacelnik. Izboden”... pa valjda je Gradonacelnik grada Gdanjska ili Gradonacelnik grada u Poljskoj...kojii ste vi amateri to je cudo.

Avatar HrvatCroata
HrvatCroata
23:56 13.01.2019.

Ljevica ili Allahu akbar?

VI
VisAVis2
22:42 13.01.2019.

Ljevica gubi živce???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije