Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenaoružan

Policija u New Yorku izrešetala crnca: 'Zauzeo je stav kao da će pucati'

Policija u SAD - Ubijen crnac
Foto: Reuters/PIXSELL
05.04.2018.
u 07:14

Deset hitaca policajci su ispalili u Brooklynu u muškarca koji je zauzeo stav kao da će u njih pucati

Newyorška policija u srijedu je nasmrt izrešetala nenaoružanog crnca koji je prijetio policiji i pješacima metalnom cijevi noseći je poput vatrenog oružja, izvijestio je policijski dužnosnik te dodao da je policija na mjesto događaja izašla nakon hitnih poziva građana.

Deset hitaca policajci su ispalili u Brooklynu u muškarca koji je zauzeo stav kao da će u njih pucati, rekao je šef lokalne policije Terence Monahan na konferenciji za novinare. 

Ime i dob ubijenoga još nisu objavljeni. No na društvenim mrežama ubrzo su objavljene snimke pucnjave, a iz gomile okupljenih građana, koju od policije dijeli traka, čuju se povici "tirani".     

Riječ je o novom u nizu policijskih ubojstava nenaoružanih crnih muškaraca koja su pokrenula ulične prosvjede i potaknula nacionalnu raspravu o pristranosti u američkom kaznenom pravosuđu.

Nedavno je ubojstvo  nenaoružanog crnca u Kaliforniji potaknulo nekoliko dana protesta Sacramentu.

Komentara 55

Avatar nekakav
nekakav
07:46 05.04.2018.

a da napišete kolko godišnje ima napada na policiju, i kolko ih strada od tih napada? ono, da svi znaju malo više od ovog uvoda u anatomiju američkog zločina. da, crnci su nasilni, mada imaju sve povlastice, ali su i dalje, uglavnom svojom krivnjom, problematični. kako to da meksikanci u americi ne rade tolko zločina, a ima ih više?

MK
mksdk
08:06 05.04.2018.

Policija je izrešetala crnca koji je zauzeo stav kao da će pucati. Sasvim očekivana reakcija policije kada se zna da crnci počine više od 50% svih teških zločina u SAD-u unatoč tome što ih je samo 13% u populaciji i što je šansa da će netko biti ubijen od strane crnce gotovo 800% veća nego da bude ubijen od strane bijelca. Također treba spomenuti još jednu manipulaciju koju se sluša od strane ljevičara, da crnci bivaju ubijeni od strane od policije puno češće od bijelaca. Naime, iako to jeste točno kada se uspoređuje odnos populacije bijelaca i crnaca, to nipošto nije točno kada se uspoređuje broj zločina koji čine dvije grupe. Odnosno, kada usporedimo broj teških zločin koje počine te dvije grupe ljudi, dolazimo do podatka da crnci bivaju ubijeno gotovo dva puta manje od bijelaca u odnosu na učestalost zločina. Tj. policija će puno više okljevati s ubijanjem zločinca crnca nego zločinca bijelca. A to što su crnci u prosjeku puno češće zločinci, pa im to onda dovodi do porasta statistike stradavanja, to je problem crnačke populacije a ne policije.

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
08:27 05.04.2018.

Bio sam 3 puta u Americi .Moje misljenje je da Amerikanci ne mogu imati normalnu policiju ,nego nekog veterana koji je ubijao po Iraku. Sa malo kursa bez skole policajac koji ima dozvolu da ubija. Ali sa druge strane joss gori od njih,siluju,pljackaju ubijaju. Islansdski ,svedski itd.policajci (da ih posalju u Ameriku) nebi prezivili jednu noc. .Jednostavno za stoku treba coban.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije