Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donji Kukuruzari

Policija u kombiju kod granice otkrili čak 37 migranata

kombi
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
17.07.2018.
u 12:41

Vozač se tereti kako je 33 državljana Pakistana i 4 državljana Irana prevozio za unaprijed dogovoren novčani iznos na krajnje nečovječan način

Čak 37 migranata pronađeno je u teretnom prostoru kombija kojega su sisačko-moslavački policajci u nedjelju navečer zaustavili u mjestu Donji Kukuruzari nedaleko državne granice s BiH, izvijestila je policija u utorak.

Kombi je vozio 52-godišnji državljanin BiH, nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Vozač se tereti kako je 33 državljana Pakistana i 4 državljana Irana prevozio za unaprijed dogovoren novčani iznos na krajnje nečovječan način. Tako je iz koristoljublja pokušao stranim državljanima omogućiti da ilegalno izađu s teritorija Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice EU.

Zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja , kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, te nečovječnog postupanja prema putnicima, 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.

Tijekom utorka će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvo. Samo zbog nečovječnog postupanja prijeti mu od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar ohjooj
ohjooj
14:05 17.07.2018.

Njemu doživotni zatvor, a za migrante se nadam da više nisu na tlu RH

DU
Deleted user
15:09 17.07.2018.

Granica je suplja ko sito. Ovo ponavljam po stoti put. Nadam se da su imigranti po hitnom postupku vraceni od kud su dosli. I njih i kriumcare treba kaznjavati krajnje rigoroznim kaznama pa ce 2 puta razmisliti prije nego opet pokusaju ilegalno uci u neku zemlju. Da se je ovo dogodilo 80-tih granicari bi jednostavno pucali . Hitno vojsku na granice, zicu i mitraljeska gnjezda. Vjerujem da bi u tom slucaju odmah odustali od pokusaja prelaska.

HI
hiromant
14:14 17.07.2018.

Gotovo svakodnevno svjedočimo SLUČAJNOM pronalasku kombija sa 30 – 40 migranata opakih nakana, unatoč upornoj tvrdnji Božinovića da je granica sigurna ! Stoga po tko zna koji put ponavljam, na lako prohodne dijelove granice MORA se što žurnije postavit žilet žica, a na teže prohodnim dijelovima POJAČATI ophodnje. Policajce treba naoružati dugim cijevima kako bi se s jedne strane odvratili oni koji se spremaju ILEGALNO prijeći granicu, a s druge strane kako bi se u slučaju potrebe mogli efikasno obraniti. Sve ostalo je ponavljam strategija "PIŠ' MI VRIT"!. Pitam odgovorne, tko će odgovarati za eventualnu propast turističke sezone, za eventualno širenje zaraznih bolesti koje haraju zemljama iz kojih nadiru migranti, za kriminalne ispade migranata, tko će snositi troškove smještaja, prehrane, liječenja, tko će biti odgovoran ako Hrvatska postane (ako već i nije) TRAJNI migrantski "hot spot" ? Zar će možda odgovarati netko iz "Centra za mirovne studije", ili možda "Are You Syrious", ili možda isusovac Tvrtko Barun sa svojom JRS, ili možda ovi raspamećeni "briselski konjušari", još nisam čuo da je neko iz te zabrinute "humanitarne" družine udomio nekog migranta, prodao svoj automobil ili se odrekao svoje plaće, kako bi bar djelom "pokrio" troškove boravka migranata u Hrvatskoj. Zbog čega policija ne pročešlja te nazovi "humanitarce" koji uz podmuklu propagandu regrutiraju uglavnom mlađe djevojke za "humanitarni" rad u inozemnim izbjegličkim kampovima, tko kontrolira što rade ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije