Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđen na 20 godina zatvora

Ubio dvojicu mladića u Segetu Donjem 2005., sada policija traga za njim jer nije došao na čitanje presude

Policija traga za Savom Pejovi?em koji je 2005. u Segetu Donjem ubio dvojicu mladi?a
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/4
19.01.2024.
u 10:09

Pejović je na sudu tvrdio da nije kriv za ono što ga se tereti jer mladiće nikada nije vidio, a u noći ubojstva bio je kod kuće.

Policija od srijede traži Savu Pejovića (64) iz Deanovca koji je na Županijskom sudu ovoga tjedna treći put nepravomoćno osuđen na 20 godina zatvora za ubojstvo dvojice mladića u Segetu Donjem počinjeno još 2005. S obzirom na to da se nije pojavio u splitskoj sudnici tijekom izricanja presude, sud je donio rješenje o određivanju istražnog zatvora na temelju kojega ga policija traži i treba ga odvesti u zatvor. U slučaju da ga ne pronađu, za njim će se raspisati tjeralica, doznaje se na sudu.

Na suđenju je dokazano kako je Savo Pejović u gluho doba noći u travnju 2005. godine na parkiralištu hotela Jadran u Segetu Donjem ubio zaštitara Nediljka Kozlicu (22) i njegova prijatelja Nenada Rakijara (18). U zaštitara je ispalio osam, a u njegova prijatelja tri metka iz pištolja i tzv. škorpiona.

Iako je suđenje dugo trajalo, još uvijek nije utvrđen motiv ubojstva niti je pronađeno oružje kojim su mladići ubijeni. Tijekom pretrage, među brojnim čahurama i zrnima pronađeno je jedno koje je, kasnije će se pokazati, bilo u oružju, kao i čahura pronađena na mjestu ubojstva. Pejović je na sudu tvrdio da nije kriv za ono što ga se tereti jer mladiće nikada nije vidio, a u noći ubojstva bio je kod kuće.

Sutkinja je prilikom izricanja presude istaknula da je Savo Pejović dvostruko ubojstvo počinio planirano, bešćutno, okrutno i bezobzirno. Osuđeni Pejović bivši je kapetan nekadašnje JNA i snajperist Hrvatske vojske.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Vlasnik Drava International Zvonko Bede doveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo  u Osijeku

Ključne riječi

Komentara 3

DU
dugiarap
14:02 19.01.2024.

2005 godine počinio i već je nepravomoćno presuđen? Lako je živit u državi s učinkovitim pravosuđem

CH
chemica
13:52 19.01.2024.

Sva sreća da i ovaj nije prestar da ide u zatvor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije