Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11 ozlijeđenih

Policija o poginulima: Dvojica zaposlenika HŽ-a su iz S. Broda, a 17-godišnjak iz Novske

Novska: Očevid na mjestu sudara putničkog i teretnog vlaka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.09.2022.
u 15:36

Za sada proizlazi da su u nesreći smrtno stradale tri osobe, a jedanaest je osoba ozlijeđeno te je zbrinuto u najbližim bolnicama

U željezničkoj nesreći koja se petak dogodila kod Novske život su izgubila dvojica muškaraca zaposlena na Hrvatskim željeznicama  te 17-godišnjak, potvrdila je policija.

Radi se o dvije odrasle osobe: kondukteru (60) i strojovođi (52) putničkog vlaka s područja Slavonskog Broda, zaposlenima na Hrvatskim željeznicama, i jednoj osobi staroj 17 godina s područja Novske, priopćeno je iz županijske policije.

Neslužbeno smo doznali identitete žrtava tragične nesreće. Poginuli strojovođa je Mario Gusak, dugogodišnji zaposlenik Hrvatskih željeznica s 33 godine radnog staža, hrvatski branitelj i otac troje djece. S njim je u lokomotivi smrtno stradao kondukter HŽ-a, ali i kako doznajemo, maloljetni sin drugog strojovođe, Gusakovog kolege.

Županijska državna odvjetnica iz Siska je priopćila da s županijskim policijskim službenicima i istražiteljem Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, željezničkom i pomorskom prometu obavlja očevid nesreće i utvrđuje okolnosti nastanka nesreće.

Prema dosad utvrđenom, došlo je do naleta putničkog vlaka, koji je prometovao na relaciji Vinkovci – Novska, na zaustavljeni teretni vlak kod mjesta Rajić blizu Novske.

Za sada proizlazi da su u nesreći smrtno stradale tri osobe, a jedanaest je osoba ozlijeđeno te je zbrinuto u najbližim bolnicama, navodi se u priopćenju.

Tijekom očevida bit će izuzeti tragovi i provedene potrebne radnje radi utvrđenja okolnosti nastanka željezničke nesreće. Ujedno, državno odvjetništvo će izdati potrebne naloge kako bi se utvrdio uzrok nesreće, kaže se.

>> VIDEO Očevid na mjestu nesreće kod Novske

Komentara 1

RE
rennes
15:57 10.09.2022.

Sućut obiteljima tragično preminulih u ovoj strašnoj nesreći! Jedino, kao rođenom Brođaninu nije mi jasno što bi to trebalo značiti "S. Brod"?! Grad s druge strane Save Srbi su jedno vrijeme zvali Srpski Brod. Ime grada Slavonskog Broda se inačee nikako ne skraćuje na način kako to jako često rade naši vrli novinari koji bi trebali ponoviti osnove pravopisa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije