Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija na obuci

Policija objavila detalje o smrti specijalca: Požalili su se na slabost, a prevezeni su u KBC Sv. Duh

Zagreb: Helikopterska jedinica MUP-a
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
06.09.2022.
u 14:22

Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko, uoči sutrašnjeg Dana jedinice, pogođeni su ovim događajem i izražavaju sućut obitelji svog preminulog kolege

Ministarstvo unutarnjih poslova RH oglasilo se o smrtnom slučaju pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko tijekom obuke.

ATJ Lučko, kao sastavnica Zapovjedništva za intervencije Ravnateljstva policije, započela je u ponedjeljak s provedbom temeljne tjelesne pripreme za 29 svojih pripadnika u kompleksu baze Antiterorističke jedinice Lučko u Zagrebu. Navedena obuka održava se pod nadzorom instruktora i predstavlja pripremu privremeno raspoređenih djelatnika za selekcijski postupak koji im slijedi, a nakon čega bi najspremniji za stalno bili raspoređeni u Antiterorističku jedinicu Lučko.
 
Navedena obuka uobičajeni je postupak i održava se prilikom svakog prijama novih članova, a prije obuke kandidati prolaze A kategoriju liječničkog pregleda koji obuhvaća detaljan tjelesni i psihički pregled za obavljanje najsloženijih poslova policijskih službenika te moraju dati suglasnost za provedbu temeljne sigurnosne provjere.  Radi se o najdetaljnijem pregledu koji prolaze pripadnici specijalnih i interventnih postrojbi, policijski ronioci, pripadnici protueksplozijskih službi te pripadnici koji pružaju osobnu zaštitu.  
 
Tijekom jučerašnjeg dana, koji je bio prvi dan održavanja obuke, kandidati su uobičajeno prema rasporedu započeli dan, a kao posljednja etapa predviđen je trening kondicijskog trčanja. Neposredno prije dovršetka treninga trčanja, nešto prije 15 sati, jedan pripadnik požalio se na slabost, a nedugo nakon toga pozlilo je i drugom pripadniku. Prvu medicinsku pomoć pružio im je medicinski tim ATJ Lučko, a potom su prevezeni u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje su hospitalizirani.
 
Nažalost, tijekom ranog jutra obaviješteni smo da je jedan pripadnik preminuo dok je drugi stabilno, navode iz MUP-a te dodaju kako je mrtvo tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku zbog provođenja obdukcije, a policija će, radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti stradavanja, poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.
 
Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko, uoči sutrašnjeg Dana jedinice, pogođeni su ovim događajem i izražavaju sućut obitelji svog preminulog člana. Sućuti se pridružuju svi djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova RH.  

Komentara 14

DL
Dvanaest__legija
15:26 06.09.2022.

Na njima se testiraju prve nove docjepne doze!

RE
realist01
18:23 06.09.2022.

Oni koji su pokušali istraživati već mirišu ljubičice od korjena.

ZA
zagabria7
15:29 06.09.2022.

Iskrena sućut obitelji. Ti hrabri momci zalog su našoj sigurnosti. Nažalost trčanje po vrućini je opasno za neke organizme dok nei podnesu lakše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije