Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragičan slučaj

Preminuli specijalac otac je dvoje maloljetne djece. Zapovjednik ATJ Lučko: Bio je među najboljima

Zagreb: Obilježavanje 30. godišnjice osnivanja Antiterorističke jedinice Lučko
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
06.09.2022.
u 14:01

Drugi pripadnik ATJ-a koji je završio u bolnici inače je iz Siska, a ostala dvojica kojima je loše na kućnoj su njezi

Tragična vijest o smrti specijalca tijekom obuke potresla je danas policijske i vojne krugove, a još trojica pripadnika ATJ Lučko osjećala su se loše te se jedan od njih nalazi na bolničkom liječenju.

Neslužbeno doznajemo da je preminuli policajac s područja Zaprešića i otac dvoje maloljetne djece. Obitelj i poznanici u šoku su jer je bio u top formi i živio sportskim životom. Imao je samo 30 godina, primljen je u Lučko u skupini s 30-ak novih pripadnika koji su dobili privremeno rješenje na šest mjeseci.

– Bio je redovni trening. Izabran je među kandidatima kao jedan od najboljih po psihofizičkim parametrima – rekao je za Dnevnik zapovjednik ATJ Lučko Mate Bilobrk o preminulom specijalcu te dodao kako je 30-godišnjak bio u interventnoj policiji, s A kategorijom liječničkog pregleda.

– Ekipa iz baze mu je pomagala do dolaska hitne – istaknuo je Bilobrk.

Drugi pripadnik ATJ-a koji je završio u bolnici inače je iz Siska, piše Dnevnik te dodaje da su ostala dvojica kojima je loše na kućnoj njezi. 

Ministarstvo unutarnjih poslova RH oglasilo se o smrtnom slučaju pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko tijekom obuke.

Navedena obuka uobičajeni je postupak i održava se prilikom svakog prijema novih članova, a prije obuke kandidati prolaze A kategoriju liječničkog pregleda koji obuhvaća detaljan tjelesni i psihički pregled za obavljanje najsloženijih poslova policijskih službenika te moraju dati suglasnost za provedbu temeljne sigurnosne provjere.  Radi se o najdetaljnijem pregledu koji prolaze pripadnici specijalnih i interventnih postrojbi, policijski ronioci, pripadnici protueksplozijskih službi te pripadnici koji pružaju osobnu zaštitu.

Tijekom jučerašnjeg dana, koji je bio prvi dan održavanja obuke, kandidati su uobičajeno prema rasporedu započeli dan, a kao posljednja etapa predviđen je trening kondicijskog trčanja. Neposredno prije dovršetka treninga trčanja, nešto prije 15 sati jedan pripadnik se požalio na slabost, da bi nedugo nakon toga pozlilo i drugom pripadniku. Prvu medicinsku pomoć pružio im je medicinski tim ATJ Lučko, a potom su prevezeni u Kliničku bolnicu Sveti Duh gdje su hospitalizirani.

Nažalost, tijekom ranog jutra obaviješteni smo da je jedan pripadnik preminuo dok je drugi stabilno, navode iz MUP-a te dodaju kako je mrtvo tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku zbog provođenja obdukcije, a policija će, s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti stradavanja, poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Komentara 49

OX
oxymoron
14:52 06.09.2022.

Mislim da je vrijeme da gospoda kardiolozi i obiteljski lijecnici konacno glasno progovore o onome sto pricaju u privatnim okruzdnjima.

Avatar southman
southman
14:12 06.09.2022.

Vrlo vrlo sumnjiva situacija.

BE
Berri
14:08 06.09.2022.

Ako je bio među najpripremljenijima, a umro je na treningu, onda je očito da je u organizmu imao neke supstance. Nema tu neke mudrosti i policija će morati vrlo jasno i precizno komunicirati o ovom događaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije