Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Bukvić

Policija o slučaju novinarke Klancir: Ako Saborski odbor zatraži, pokrenut ćemo istragu

Josip Bukvić
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
06.03.2019.
u 17:44

Po našim dosadašnjim informacijama policija nije pogriješila prilikom postupanja, tvrdi pomoćnik načelnika Uprave policije Josip Bukvić

Slučaj novinarke Đurđice Klancir koju je u utorak u redakciji net.hr-a legitimirala policija komentirao je pomoćnik načelnika Uprave policije Josip Bukvić.

– Po našim dosadašnjim informacijama policija nije pogriješila prilikom postupanja – odgovorio je na pitanje je li policija pogriješila kada je ušla u redakciju net.hr-a, piše N1.

Objasnio je zbog čega je uopće došlo do toga.

– Policija je dobila zamolbu od strane odvjetnika koji je zastupao privatnu osobu i na temelju te zamolbe u policijskoj postaji Sisak su vršene provjere putem našeg informacijskog sustava. U njemu nije pronađena osoba za koju su traženi podaci koji su bili potrebni za podnošenje privatne tužbe protiv fizičke osobe. Kada nismo pronašli podatke u informacijskom sustavu, a odvjetnik je u svojoj zamolbi dao i određene druge podatke gdje bi se mogli naći podaci o osobi za koju on sumnja da je počinila određeno djelo, a ukazivalo se da se podaci mogu naći na radnom mjestu osobe, a to je web protal Net.hr, policijska postaja Sisak zatražila je redovnu provjeru od kolega u Zagrebu – kazao je Bukvić.

Priznaje kako u sustavu MUP-a postoje podaci o Đurđici Klancir-Ladišić, ali ne i o Đurđici Klancir.

Smatra kako se policija nije neprofesionalno ponijela.

– Mi imamo pregled postupanja i iz tog pregleda postupanja nama je jasno što se događalo. Bude li potrebno, zatražit ćemo dodatna izvješća – kaže.

Na pitanje što će se dogoditi ako Saborski odbor zatraži dodatnu istragu odgovara:

– Postupit ćemo na način na koji je policija dužna prema Saborskom odboru.

Istaknuo je kako je ravnateljstvo policije ocijenilo da je sve napravljeno u skladu sa zakonom.

>> Stižu veće kazne u prometu

Komentara 42

DU
Deleted user
18:50 06.03.2019.

Ta ista novinarka uredno će napisati da MUP nema točne baze podataka i stanovnika, a sama se nije udostojila ažurirati svoje podatke.

HA
Harpoon
18:12 06.03.2019.

Čini mi se da je u tom odboru glavni Jack notornoi Rano Ostojić (swastika)

PE
pepko
18:14 06.03.2019.

Novinarski lešinari bi htjeli biti izvan zakona! Pljuju po ljudima i onda kad ih se poziva na red, da odgovaraju za svoje klevete, podvale i laži, cvile da ih se progoni i da u Hrvatskoj nema slobode medija! Nije sloboda medja namjern izmišljanje i pljuvanje po neome i nikom ništa! Nisu oni izvan zakona!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije