Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD U ZADRU

Policija nije ispitala napadnute američke vojnike? Jedan od njih poslao poruku Hrvatima

Napadnuti Amerikanci
Foto: Screenshot/Instagram
1/4
25.10.2019.
u 10:22

- Meni i Keithu je žao što u Hrvatskoj mnogi pate jer ne mogu slobodno reći da su gay. I mi njih podupiremo baš kao što oni podupiru nas - ispričao je vojnik

Dvojica američkih crnoputnih vojnika napadnuta su u subotu navečer u zadarskom noćnom klubu 'Opera', a smatra se kako je motiv napada skupine mlađih muškaraca bila seksualna orijentacija vojnika. Kako su navodili brojni mediji, dvojica vojnika jedva su se spasili od napadača i završili na Hitnom prijemu Opće bolnice gdje im je zbog raskrvarenih glava, podljeva i zadobivenih udaraca pružena liječnička pomoć.

Jedan od vojnika 24-godišnji Ny’Zavian Dozier kratko se očitovao o napadu za Slobodnu Dalmaciju. 

- Moj prijatelj Keith i ja ćemo biti više nego sretni da ispričamo svoju priču o napadu. Međutim, slučaj se istražuje. Očekivali smo da će hrvatska policija uputiti nekakkvu inicijativu i kontaktirati nas, ali to se još nije dogodilo. Više smo nego voljni surađivati i osigurati da se to više nikome ne dogodi - kaže 24-godišnjak koji je naveo kako ipak nije sve crno. 

- Primili smo toliko potpore od jako puno Hrvata. Ima jako, jako puno dobrih ljudi u vašoj zemlji, bez obzira na ono što se dogodilo nama. Zemlja je prekrasna i proveli smo se odlično, dok sve nije krenulo naopako. Meni i Keithu je žao što u Hrvatskoj mnogi pate jer ne mogu slobodno reći da su gay. I mi njih podupiremo baš kao što oni podupiru nas - ispričao je vojnik navodeći kako ne želi davati izjave vezano za postupanje policije. 

- Morate me shvatiti, ali ne mogu o tome govoriti. Vi ste jedini medij kojemu sam odgovorio na poruku - zaključio je razgovor vojnik za Slobodnu Dalmaciju. 

Policija: Bili su pod utjecajem alkohola 

O događaju u zadarskom noćnom klubu oglasila se i policija priopćenjem.

 - U nedjelju, 20. listopada oko 03,15 sati policija je zaprimila dojavu kako je u Ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u ugostiteljskom objektu došlo do naguravanja između više osoba. Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečena su dva strana državljanina u dobi od 24 i 25 godina koji su izjavila da su u ugostiteljskom objektu fizički napadnuti od nekoliko nepoznatih osoba. Obojica su kolima HMP prevezeni u OB Zadar, gdje je 24-godišnjaku pružena liječnička pomoć te su mu konstatirane lake tjelesne ozljede, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć. Također je utvrđeno da su obojica stranih državljanina bila pod utjecajem alkohola, a isto tako prilikom policijske intervencije nisu navodili okolnosti samog događaja. Kriminalističko istraživanje se trebalo nastaviti u jutarnjim satima, međutim obojica su napustila teritorija RH i naknadno u medijima iznijeli dodatne okolnosti događaja. Policija je odmah po saznanju za događaj započela s provođenjem izvida u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica koje su prethodile događaju - istakli su iz PU zadarske.

Ključne riječi

Komentara 6

DO
dopizdilomi
10:38 25.10.2019.

Nekada "gejevi" nisu mogli u američku vojsku ali zato kada je marinac ušao u birtiju dao je po tamburi trojici ili četvorici ali zato sada "gejevi" mogu u vojsku i dobivaju po tamburi gdje god stignu po svijetu.

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
18:08 25.10.2019.

Seksualna orjentacija je privatna stvar i treba takva ostati. Nije ni kulturno ni pristojno isticati svoje stavove u javnosti, a i manje boli

Avatar NeNormalan
NeNormalan
18:15 25.10.2019.

podupirite se vi do mile volje, ali ne u javnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije