Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na zviždača

Policija ni nakon osam mjeseci nije pronašla napadača na zaštitara Sokol Marića

Vedran uranija i Drago Novosel
Foto: Frane Šarić
1/2
12.09.2014.
u 16:15

Davor Novosel tvrdi kako je dragovoljac koji je nakon rata umjesto umirovljenja izabrao raditi, ali da je na poslu bio zlostavljan i da je sada na otkaznom roku

Davor Novosel, zaštitar u tvrtki Sokol Marić prijavio je kao zviždač niz nezakonitosti i nepravilnosti u tvrtki Sokol Marić. On je i pretučen pred svojom kućom prije osam mjeseci, ali policija nije otkrila napadače. Davor Novosel je branitelj koji je bio zlostavljan na poslu, a sada nema pravo ni na otpremninu. Rekao je ovo Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH na konferenciji za novinare u Zadru sazvanoj zbog, kako je najavio, problema zviždača. Davor Novosel tvrdi kako je dragovoljac koji je nakon rata umjesto umirovljenja izabrao raditi, ali da je na poslu bio zlostavljan i da je sada na otkaznom roku.

– Ako sam za Hrvatsku dao sve osim života, očekujem da me hrvatska država zaštiti. Pisali su mi na poslu godišnji kada sam radio, slali su me na posao na štakama. Sokol Marić radi nezakonito i ja sam na to upozorio, a sada me država ne štiti. Meni su problemi počeli kada sam prijavio da mi kompjutor na poslu ne radi jer je kolega gledao pornografiju. Ja sam bio i pretučen 31. siječnja ispred kuće, ali počinitelji nisu pronađeni – rekao je Davor Novosel.

Iz tvrtke Sokol Marić navode da su Novoselove tvrdnje netočne

– Njemu je otkazan ugovor o radu, zaključno sa 26.8.2014. godine na temelju izvršnog rješenja MUP-a, Služba upravnih i inspekcijskih poslova od 3. 7. 2014. godine kojim mu je zabranjeno obavljanje poslova privatne zaštite te mu je i oduzeta zaštitarska iskaznica. To je napravljeno jer je na redovnom liječničkom pregledu proglašen nesposobnim  za obavljanje poslova privatne zaštite. Stoga je potpuno neistinita tvrdnja da bi dobio otkaz kada je upozorio na nepravilnosti u radu. Također je potpuno neistinita tvrdnja da je bio zlostavljan na poslu te da bi mu bilo naređivano da radi za vrijeme godišnjeg odmora, a posebice dok je bio na štakama. Naime, u konkretnom slučaju isti je na štićeni objekt došao sa štakama, i sam pozvao TV ekipu da to snimi, a da prethodno nije obavijestio nadzornu službu društva, što je uobičajena procedura u slučaju kad je zaposlenik društva nesposoban za rad – navode iz službe za odnose s javnošću tvrtke te dodaju da će otpremninu Novosel dobiti u zakonskom roku.

Iz policije su nam pak rekli da je Novosel napad prijavio tek nakon nekoliko mjeseci odnosno nakon što je prijavio navode o nepravilnostima u radu tvrtke.

>> Pretraga Marićeve kuće bila nezakonita

>> Marić na sudu - ako ga osude, mogao bi izgubiti licenciju

Komentara 2

LL
lllljjjjjjjjjjgzg
16:34 12.09.2014.

Sokol Maric je leglo kriminala.

OB
Objektivno...
21:47 12.09.2014.

... pa ni na osječkim sudovima ne znaju tko im kreči po spisima i odlukama i - nikom ništa. Šta sad tu jedan sokol više - manje... Zezam se. Ova zemlja tone li tone. A najveći uteg joj je pravosuđe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije