Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRUŠILI SE PORED CESTE

Policija i hitna spašavale onemoćale migrante u Novom Zagrebu

Hitna i policija pomažu dvojici migranata koji su pronađeni na ulici u lošem fizičkom stanju
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/13
22.04.2022.
u 20:26

Nijedan od njih nije imao dokument kojim bi mogao dokazati svoj identitet, što je dodatno otežalo posao policiji koja je u trenutku zaključenja ovog broja još uvijek radila na utvrđivanju svih činjenica.

Dvojica mlađih muškaraca u petak oko 8 sati srušila su se na nogostupu Ulice Miroslava Miholića u zagrebačkoj Sloboštini, a nesvakidašnji prizor prvi je primijetio zaštitar koji radi u obližnjoj trgovini. Kako je rekao, nisu izgledali kao da su pali, nego doslovce legli na hladni beton, nakon čega su ostali nepomično ležati.

Po njihovu fizičkom izgledu zaključio je da bi se moglo raditi o migrantima, što se i potvrdilo kad im je prišao da ih pita jesu li u redu. Nisu bili jer jedan je već bio u nesvijesti, dok je drugi samo govorio: "Please help" (molim pomozite).

Pozvao je hitnu i policiju koje su ubrzo stigle na mjesto događaja. Ispostavilo se da su obojica jako pothlađena, zbog čega su jednog odmah prebacili u vozilo hitne pomoći, dok su drugog umotali u deku. Nijedan od njih nije imao dokument kojim bi mogao dokazati svoj identitet, što je dodatno otežalo posao policiji koja je u trenutku zaključenja ovog broja još uvijek radila na utvrđivanju svih činjenica. Posebno je intrigantno da su mladići ostali ležati na hladnom betonu tek desetak metara od ulaza u trgovinu i čak tri poslovne zgrade u kojima bi se ipak uspjeli koliko toliko utopliti. 

Ključne riječi

Komentara 4

ZV
zvezdomor
11:14 22.04.2022.

Opet kreće sezona migracija eksperata sa jugoistoka

TO
tolitol
11:09 22.04.2022.

"migranti koji su u losem fizickom stanju ostavljeni...." - tko ih je "ostavio"? Krijumčar?

TI
tico123
13:38 25.04.2022.

oni će imati sve privvilegije a ja akop neplatim dopusko mpgu samo krepat i koliko visim šta se tiče naših političara sad če iz proračuna za koju godinu lova ič za izgradnji džamija i pravoslavnih crkava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije