Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad heroj

Policajci iz Čakovca biciklima putuju u Vukovar zapaliti svijeće!

'10.08.2011., Cakovec- U Medjimurju pada broj konzumenata teskih droga, ali raste broj onih koji koriste lake droge poput marihuane. Darko Dragicevic, nacelnik Krim policije PU Medjimurske. Photo: Vje
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
07.09.2011.
u 13:04

Iz Čakovca i Varaždina 11. rujna 1991. godine krenula je posljednja grupa policajaca PU varaždinske prema Vukovaru, gdje su pomagali u obrani grada i okolnih mjesta

ČAKOVEC - Iz Čakovca i Varaždina tog 11. rujna 1991. godine krenula je posljednja grupa policajaca Policijske uprave varaždinske prema Vukovaru kako bi pomogli u obrani grada i okolnih naselja. U Vukovar su stigli u posljednji trenutak, pred pad grada u ruke JNA potpomognute četničkim snagama. Dio policajaca uspio se probiti kroz obruč prema Vinkovcima, dok je ostali dio branio Vukovar i Borovo Naselje, uza značajne ljudske žrtve. Preživjeli su bili zarobljeni i odvezeni u zatočeništvu u Srbiji. Danas, 20 godina kasnije, članovi hrvatske sekcije Regionalnog kluba IPA Međimurje odvozit će biciklistički maraton od Čakovca do Vukovara! Najavljuje to Darko Dragičević, predsjednik kluba koji okuplja policijske službenike. Polazak je 11. rujna u 7 sati, a u ponedjeljak oko 17 sati zapalit će svijeće kod zgrade Mjesnog odbora Trpinjska cesta, gdje se nalazi spomen-ploča poginulim međimurskim i varaždinskim policajcima. Učinit će to u spomen na sve poginule branitelje.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
13:26 07.09.2011.

mora da im je u lijepom sijećanju ostao vukovar ....svašta

OT
on_the_fly
23:37 07.09.2011.

ferdo, ti si samo glup, sve je u redu

OR
orisis
05:04 08.09.2011.

ako nemaju novce za gorivo,nek uzmu autobus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije