Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost

Pokriva se zgrada koja je godinu dana prijetila gimnazijalcima

'18.05.2010. Preradoviceva ulica, Varazdin - Uskoro pocinje obnova zgrade u centru grada koja je nagorjela u pozaru prosle godine u 6 mjesecu Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
19.05.2010.
u 16:45

Inspekcija je ustvrdila da je zgrada u Preradovićevoj opasna, kaže Janja Banić, ravnateljica Prve gimnazije. No grad Varaždin čekao je dozvolu države, koja je vlasnik zgrade.

Sretni smo što se napokon uređuje krovište zgrade pokraj gimnazije koje je izgorjelo početkom prošlog ljeta. Slali smo dopise svim mjerodavnim službama, a inspekcija koju smo zvali zaključila je da postoji opasnost za prolaznike – kaže Janja Banić, ravnateljica Prve gimnazije Varaždin.

Iako je tek nedavno u Preradovićevoj ulici dograđeno i otvoreno novo krilo gimnazije i glavni ulaz premješten na tu stranu, zbog nagorjelih greda i opasnosti od pada dijelova pročelja zgrade jako uništene u požaru, škola je za učenike morala vratiti ulaz u Pavlinsku ulicu.

– I tako će biti sve dok se ne obnovi zgrada. Novi ulaz od tada smo upotrijebili samo nekoliko puta, u iznimnim prilikama i pod nadzorom domara, da su svi pod našim krovom, uz zgradu škole. Ni na parkiralište ne možemo dok ne završi obnova – priča ravnateljica.

Obnova će potrajati još oko mjesec dana. Budući da je požar bio u lipnju prošle godine, proći će punih godinu dana.

– Da bismo mogli financirati obnovu zgrade, morali smo čekati suglasnost države jer je zgrada u njihovu vlasništvu. A zgrada je pripala državi jer nije bio utvrđen njezin vlasnik – objasnio nam je razlog tolika čekanja Marijan Bakulić, pročelnik za komunalni sustav Grada Varaždina.

Ovih dana radnici užurbano obnavljaju pokrov, krovnu konstrukciju i dio pročelja, a radovi, koje obavlja tvrtka Portal, stajat će 307 tisuća kuna.

– Za toliko ćemo spustiti cijenu kad budemo kupovali zgradu od države. Ako je pak ne budemo kupovali, tražit ćemo povrat novca iz državnog proračuna, od Ureda za imovinu. A kad se razjasni tko je kriv za požar, i Grad i država pokrenut će postupak za naknadu štete – kaže pročelnik Marijan Bakulić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije