Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rad kafića, trgovačkih lanaca...

Pojačana potražnja za mlijekom i piletinom, a sirovina ima dovoljno

Prazne police
Foto: Hana Ivković
1/7
17.03.2020.
u 00:30

Zalihe proizvoda koji se u ovom trenutku najviše traže dodatno se pojačavaju te se mole kupci za razumijevanje i strpljenje ako nekih proizvoda u određenim trenutku nema na policama

Na području Istarske županije, koja je najugroženija koronavirusom, od danas pa do 14. travnja zatvoreni su svi kafići i restorani. Izuzeti su samo dostava hrane te rad pučke kuhinje uz maksimalne mjere opreza.

– Obavezni smo kao i svi drugi građani poštivati odluke glavnog stožera, odnosno ono što struka kaže, dok pojedini vlasnici ugostiteljskih objekata i lokalne samouprave u mjestima gdje nema uputa kriznog stožera da se zatvaraju samoinicijativno donose odluke – kaže Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a ističući kako je, primjerice, i općina Primošten od jučer zatvorila sve ugostiteljske objekte na svom području. Trgovački lanci na području Istre pridržavaju se izrečenih mjera o radnom vremenu do 18 sati, metru udaljenosti između kupaca te radnika na blagajnama, kao i limitiranom broju ulazaka u trgovine, koje kontroliraju i koordiniraju zaštitari. Još nije donesena takva mjera za cijelu Hrvatsku, no očekuje se da bi to moglo biti skoro, kazali su nam iz jednog većeg trgovačkog lanca.

Iz Konzuma poručuju kako su sva skladišta i prodavaonice dobro opremljeni, zalihe proizvoda koji se u ovom trenutku najviše traže dodatno se pojačavaju te mole kupce za razumijevanje i strpljenje ako nekih proizvoda u određenim trenutku nema na policama. U Vindiji bilježe pojačanu potražnju za mlijekom i svježom piletinom. – Sirovine ima dovoljno te nema razloga za zabrinutost – kažu iz Vindije, a slično poručuju i iz Dukata.

VIDEO Zagrepčani i dalje prazne police po dućanima

Ključne riječi

Komentara 1

IV
ivicin
06:48 17.03.2020.

kako ne bi bilo... uvozne bofl robe po visokim cijenama uvijek ce biti na policama stranih trgovackih lanaca za hrvate potrosace...nema tu straha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije