Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODUZIMAJU STROGE MJERE

Sumnja na zarazu u Klinici dr. Fran Mihaljević. Markotić: 'Imamo sumnje na suspektne stvari'

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/12
15.03.2020.
u 20:27

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" Alemka Markotić izjavila je u nedjelju kako se u toj bolnici cijelo poslijepodne provode izvidi o mogućoj zarazi koronavirusom određenih zdravstvenih djelatnika "zbog sumnji na neke suspektne stvari"

Kod nas u Zaraznoj bolnici imamo određene sumnje na neke suspektne stvari. Imamo neke spoznaje i cijelo poslijepodne ispitujemo", izjavila je dr. Markotić za Dnevnik Nove TV te dodala kako će se "provesti dodatni izvidi i u drugim bolnicama jer je bitno gdje su se kretali određeni zdravstveni djelatnici.

Naglasila je i kako se poduzimaju vrlo stroge mjere, izvidi, kontakti i razgovori sa svim mogućim kontaktima.

"Ako bude postojala sumnja da su određene osobe bile u kontaktu s oboljelima stavit ćemo ih u samoizolaciju, a ostali će raditi svoj posao", rekla je Markotić.

Istaknula je i kako to može biti nekakva vrsta režima o kojem su također razmišljali, a to je zamjena šihti - 14 dana bi se odmarali, a onda bi 14 dana radili u timovima.

Najavila je kako će se preciznije informacije o tome znati tijekom sutrašnjega dana. "Odmah smo reagirali i bili pripremljeni na takvo stanje. Svi koji se budu identificirali da su bili u bližem kontaktu s oboljelima, oni će morati otići u samoizolaciju", zaključila je Markotić.

U Hrvatskoj je evidentirano 49 slučaja zaraze koronavirusom, a među njima je dvoje liječnika iz KB Dubrava. 

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu
1/14

Komentara 14

DN
davaj_nama
23:29 15.03.2020.

"Imamo sumnje na suspektne stvari" - Kako dubokoumno: Imamo sumnje na sumnjive stvari.

SI
Sinuhit
06:35 19.03.2020.

Pa zar mi u hrvatskom imamo "šihte"?! Zar je toliko zeško reći "rad u smjenama" umjesto "u šihtama"?! Nekulturmo!

Avatar antoinette
antoinette
08:45 16.03.2020.

Bilo je smiješno kad je smijenjen ministar zdravstva zbog nedovoljne fokusiranosti na korona virus. A, gle sad 🤔 Kao laiku mi se čini da novi ministar izvrsno obavlja svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije