Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički kandidat

Pogledajte odgovore HDZ-ovih načelnika o otkazivanju koncerata Škori. Primjećujete li sličnost?

Miroslav Škoro
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/4
10.08.2019.
u 10:50

Dobro, Bože moj, to je stvar procjene svakog ponaosob, da procijeni treba li neki koncert održati ili ne, rekao je Škoro o otkazivanju koncerata

Nakon što je u medijima krenula priča o otkazivanju koncerata pjevaču Miroslavu Škori zbog, navodno, njegove predsjedničke kandidature i to u Imotskom i Rugvici oglasili su se i njihovi načelnici. Odmah je u medijima primijećena sličnost u odgovorima ovih HDZ-ovih načelnika na pitanje zašto su otkazali koncerte Škore.

"Budući da se pojavljuju nedoumice pa i dezinformacije oko koncerta za Dan Grada iznosim ovdje ključne činjenice. Prije nekoliko dana su me kontaktirali neki sugrađani s informacijom da bi Miroslav Škoro besplatno nastupio za Dan grada u Imotskom. Grad Imotski, međutim odavno ima dogovoren nastup s grupom Vatra koji je postignut po unaprijed definiranoj standardnoj proceduri. Grad je otvoren za svaku vrstu suradnje, pogotovo s umjetnicima kao sto je Miroslav Škoro, međutim sve treba dogovoriti unaprijed i prema utvrđenoj proceduri. U javnom prostoru su počele kružiti dezinformacije o nekakvoj zabrani što nije točno. Jedini kontakt Grada s Miroslavom Škorom je bio prošle godine kad je nastupio povodom dolaska Vatrenih u Imotski. Miroslav Škoro je u naš i svoj grad dobrodošao ali od njegovog tima očekujemo da takve stvari najavi unaprijed i na vrijeme te da poštuju proceduru. Na kraju, kako će tko kombinirati svoje umjetničke gaže i političke ambicije, stvar je svačije osobne savjesti. Grad Imotski se u to nije i neće se miješati", priopćio je gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić.

Vrlo sličan odgovor dao je i saborski zastupnik HDZ-a i načelnik općine Rugvica Mato Čičak.

"Škoro je nakon načelnog dogovora sa mnom i općinom od pjevača i glazbenika postao političar i objavio svoju kandidaturu za hrvatskog predsjednika. Općina Rugvica niti jednom političaru dosad nije plaćala javni nastup pa tako neće ni Škori. Kao zabavljač je i dalje više nego dobrodošao", rekao je Čičak za Hinu odbacujući tvrdnje da je riječ o zabrani koncerta. 

Čičak je potvrdio kako je Miroslav Škoro usmeno dogovorio koncert na Dan općine Rugvica za što mu je općina trebala platiti 45.000 kuna. "Ako se netko odluči baviti ovime čime se mi bavimo, mislim da nije u redu da mu se iz proračuna općina i gradova za to još plaća da bi imao svoj politički nastup", ocijenio je Čičak te poručio da je stvar osobne savjesti kako će kombinirati umjetničke gaže i političke ambicije. "A općina Rugvica u to se neće miješati", dodao je.

Nakon svega oglasio se i sam Miroslav Škoro.

''Mislim da je jedan bio u Našicama, jedan u Rugvici, jedan koncert koji smo htjeli pokloniti gradu Imotskom jer su moji pokojni roditelji Imoćani. Doslovce pokloniti, bez troškova. Trebao je biti 1. kolovoza. Ove godine je 30 godina pjesme 'Ne dirajte mi ravnicu'. To nam nije dopušteno napraviti. Dobro, Bože moj, to je stvar procjene svakog ponaosob, da procijeni treba li neki koncert održati ili ne'', rekao je Škoro za Dnevnik.hr

Komentara 15

PR
propalismoFranjoskroz
11:18 10.08.2019.

Pa partijskim uhljebima je poslan dopis iz centrale sto moraju napisati.U komunizmu je to tako, zašto se čudite??

NO
Nordik
12:57 10.08.2019.

Komitet odredio.

MO
moškov
13:31 10.08.2019.

cicak budalic vojnici partije pardon stranke hdzejaca.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije