Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO HOSER

Pogledajte kako je u Međugorju dočekan izaslanik pape Franje!

Međugorje
Foto: Marijan Sivrić
1/2
29.03.2017.
u 17:45

Poljskog nadbiskupa Hosera pljeskom je pozdravilo više stotina župljana Međugorja i hodočasnika koji su se tamo zatekli.

Posebni izaslanik pape Franje za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser stigao je u to mjesto u Hercegovini poznato po navodnim Gospinim ukazanjima u višemjesečnu misiju čiji je cilj unaprijediti pastoralni rad s hodočasnicima kojih svake godine stigne više od dva milijuna. Hoser je stigao zajedno s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja blažene Djevice Marije fra Miljenkom Štekom, a dočekao ih je župnik fra Marinko Šakota, brojni svećenici i časne sestre.

Poljskog nadbiskupa Hosera pljeskom je pozdravilo više stotina župljana Međugorja i hodočasnika koji su se tamo zatekli. Papin izaslanik pomolio se u župnoj crkvi sv. Jakova i okupljenima kratko poručio da je Marija kraljica Poljske te ih pozvao da bude kraljica njihovih života, i potom se uputio u župni ured.

Prije dolaska u Međugorje, nadbiskup Hoser je na radnom ručku u Mostaru razgovarao s mostarsko-duvanjskim biskupom Ratkom Perićem koji je nedavno ponovio svoj stav da se Gospa posve pouzdano ne ukazuje u Međugorju. Međugorje godišnje posjeti između 2 i 2,5 milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta te se ubraja među najveća katolička hodočasnička mjesta. Papa je poslao posebnog izaslanika kako bi osigurao pastoralnu skrb hodočasnika neovisno o vjerodostojnosti ukazanja koja po tvrdnjama vidjelaca traju od 1981.

Kako je njegov doček izgledao, možete pogledati na videu:

>> Nakon Sarajeva, mons. Hoser za nekoliko dana u Međugorju

>> Izaslanik pape Franje za Međugorje sletio u Sarajevo

Komentara 21

ER
EroK
18:01 29.03.2017.

Nepobitna istina: Međugorje godišnje posjeti između 2 i 2,5 milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta te se ubraja među najveća katolička hodočasnička mjesta.

Avatar Zvjerinjak1
Zvjerinjak1
16:59 29.03.2017.

Baš me zanima kako bi dočekali Papu.

SS
sokac sa drave
11:51 30.03.2017.

UKINUTIT turizam zabraniti prodaju janjetin e . T o mjesto mora biti Dan mira i posti a Ne zderanja smrdljive janjetine. ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije