Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NETKO ME POVUKAO ZA PLAŠT...'

Ekskluzivne ispovijesti fra Smiljana Kožula: 'Poglavar mi je rekao da budem karizmatik, ali da se ne ženim'

Preminuo fra Smiljan Kožul, poznati hrvatski karizmatik i egzorcist
Foto: Davor Puklavec/24sata
1/3
10.11.2023.
u 11:03

Večernji list dobio je ekskluzivna prava na objavu priče fra Smiljana Kožula koju je priredila zajednica 'Ruah Adonai'

Bio sam profesor u Rimu, na franjevačkom sveučilištu Antonianumu i došao sam u neku krizu. Molio sam se posebno Gospi, išao sam u svibnju svaki dan u sv. Mariju veliku, moliti se Majci Božjoj i došao do toga da Gospodin želi da budem to što jesam. U listopadu sam osjetio da moram poći u Lateransku baziliku, koja je blizu Antonianuma i svaki dan ići na sat vremena klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Kako bih od Gospe isprosio čemu se trebam posebno posvetiti. I predzadnji dan, 30. listopada, kad sam obavio uru klanjanja, na izlazu me netko povukao za plašt, okrenuo sam se i vidio dvoje mladih, koji su me željeli nešto pitati -  priča fra Smiljan Kožul u svojem velikom životnom intervjuu, kojega je u nastavcima priredila zajednica „Ruah Adonai“, koju je on osnovao i koja je odlučila nešto više od mjesec dana nakon njegove smrti krenuti s njegovim ispovijestima, a koje je Večernji list ekskluzivno dobio na objavu.

U prvom videu doznat ćete kako je fra Smiljan Kožul doživio krizu svojega svećeničkog poziva dok je bio profesor u Rimu i kako je susreo mladu obitelj koja ga je pozvala za duhovnika u njihovu karizmatsku zajednicu, nakon čega je po postao karizmatikom. Tih dvoje mladih kazali su mu da pripadaju molitvenoj zajednici „Milosrdni Isus“, da se sastaju svakoga tjedna, ali da su ostali bez divnoga duhovnika, koji je postao zamjenikom generala reda i koji im je savjetovao da svakoga dana u listopadu idu na svetu uru klanjanja upravo u Lateransku baziliku i da mole Gospu za novoga duhovnika.

„Vidjeli smo da dolazite 30 dana“, kazali su mu i rekli da su oni karizmatici, za koje je on znao samo da viču i dižu ruke, pa je u srcu rekao: „Gospe, pa kud baš oni!“

Oni su mu rekli da bi htjeli da upravo on bude njihov duhovnik, vidjeli su dan nije baš oduševljen, ali on je pristao, ali prvo je htio dobiti dopuštenje poglavara kako bi se ti mladi bračni parovi mogli sastajati u Antonianumu jednom tjedno. Poglavar ga je blagoslovio i rekao mu: „Blagoslivljam te, ali nemoj se oženiti!“

Što se dalje događalo s fra Smiljanom možete pogledati u videu, koji je nastao u produkciji „Nove Eve" :

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar tarana
tarana
16:53 10.11.2023.

Karizmatik!? I dalje prodaja magle za naivne kakva god da je titula.

DA
darwil
18:32 10.11.2023.

Šta je to egzorcizam,može mi netko reći.

DO
doktorica
21:53 10.11.2023.

nepotrebno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije