Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Crkvi dobrim dijelom vlada toksični strah od svijeta

Karlovac: Postavljen najveći mozaik u Hrvatskoj
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
05.11.2023. u 12:41

Pokušaj uvođenja demokracije u crkvenom se miljeu tretira kao 'jeftino' prilagođavanje tzv. duhu vremena

Komentara 2

MM
MMarko657
08:48 06.11.2023.

rkva je ili organizirana po nadahnuću Svetog Duha ili nije Crkva. Krist je apostolima da mandat da ono što je zavezano na zemlji bude zavezano i na nebu. Tako da je pitanje samo jesno: Vjerujemo li da su istine kršćanske vjere sdržane u Aposotolskom vjerovanju - zasita istine ili ne vjerujemo. Meni demokratičnost u Crkvi ne nedostaje, meni u Crkvi nedostaje samo povjerenje u sakramente i u nadahnuće Duha svetoga. A jesmo li se mi kršćani kao, novozavjetni narod izabrani, odmetnuli i čeka li vinograd koji je nama dan na upravljanje sudbina onog starozavjetnog koj je najavio Izajija (iz 5, 1-7): "...o sad ću vam reći što ću učiniti od svog vinograda: plot ću mu soriti da ga opustoše, zidinu razvaliti da ga izgaze. U pustoš ću ga obratiti, ni obrezana ni okopana, nek u drač i trnje sav zaraste; zabranit ću oblacima da dažde nad njime. ..." vjerojatno jesmo, vjerojatno čeka.

Avatar Dalmatinka*
Dalmatinka*
15:40 05.11.2023.

da se KC nije prilagođavala duhu vrimena, ne bi opstala do danas...surađivali su sa fashistima kad im je odgovaralo, posli rata su surađivali sa demokršćanima, a danas idu ruku pod ruku sa ljevičarima i liberalima...Vatikan ima najinteligentniju i najlukaviju diplomaciju i u tome može biti uzor svima...to vam je ta tipična talijanska fleksibilnost i prilagidljivost različitim situacijama i ljudima nužna za preživljavanje...tko se ne zna prilagođavati, ne zna ni živiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije