Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plemenitost

Poduzetnik iz Zagreba spašava dom obitelji s petero djece

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
13.02.2014.
u 22:30

Nedopustivo je da se sustav ovako ponaša prema ljudima i time proizvodi nove socijalne slučajeve, kazao je poduzetnik

– Presretna sam! Hvala dobrim ljudima koji su voljni pomoći – kazala nam je danas Tatjana Klarić iz Trenkova, majka petero djece, čija se kuća našla na dražbi zbog 33.000 kuna duga banci (s kamatama se popeo na 56.000). Naime, nakon ovotjednog teksta o ovrhama u Večernjem listu, gdje je bila i priča o obitelji Klarić kojoj prijeti gubitak doma, u našu se redakciju, ponudivši pomoć, javio jedan zagrebački poduzetnik (ne želi da mu se otkrije identitet). Potom se povezao s obitelji Klarić, doznao na koji im način može donirati dio novca i jučer na račun Župe sv. Augustina u Velikoj uplatio 7500 kuna koji će već danas biti proslijeđeni na blokirani račun obitelji Klarić.

Spomenuti poduzetnik idući će tjedan od banke zatražiti mogućnost obročne otplate preostalog duga Klarićevih za koji će novac dati i njegovi kolege i znanci. – Nedopustivo je da se sustav ovako ponaša prema ljudima i time proizvodi nove socijalne slučajeve, a ugrožava i zdravlje ljudi jer zdrav ne može ostati nitko kome se uzme krov nad glavom, tko ne zna gdje će pisati zadaću... – kazao je poduzetnik.

– Živjeli smo u maloj ruševnoj kućici, a kako živimo na području od posebne državne skrbi, dobili smo građevinski materijal od države i 2006. godine počeli graditi kuću. Nakon gradnje trebalo je još puno toga kupiti pa smo digli kredit preko Dinersove kartice kako bismo nabavili najnužnije u kući. Nije bilo problema s plaćanjem dok je suprug radio. Kad je ostao bez posla, banka je sudskim putem sjela na kuću, objasnila je Tatjana Klarić.

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL

Njen je suprug početkom siječnja otišao sjeći šumu u Liku kako bi mogao otplatiti dug koji se u međuvremenu gotovo udvostručio i sada iznosi 56.000 kuna, od čega su 22.650 kuna kamate. Kuća je s okućnicom i vrtom procijenjena na 244.000 kuna. Krajem ovog mjeseca istječe šest mjeseci odgode na dražbu kuće te se obitelj ponovno pribojava da bi njihovu kuću mogao kupiti netko drugi. U međuvremenu su uz pomoć županije i općine Velika uspjeli platiti 5000 kuna pokazujući dobru volju da žele vratiti svoj dug.

– Suprug će sredinom veljače dobiti prvu plaću i od nje smo spremni mjesečno za taj dug davati od 200 do 300 kuna – kaže Tatjana nadajući se da odvjetničko društvo Hanžeković i partneri neće ponovno pokrenuti dražbu.

>> Obitelji s petero djece zbog duga od 33.000 kuna uzimaju kuću

Komentara 29

NO
novkovka
08:33 14.02.2014.

lijepa gesta ovog poduzetnika.nek se sad iskažu i ovi u vladi i saboru koji su na "minimalcu".

KR
kreont
07:21 14.02.2014.

Želio bi pomoći, molim Vas na pp broj tekućeg gdje se može pomoči ovoj obitelji.

VE
verica2
08:57 14.02.2014.

Kad već bešćutan sustav dopušta da se obitelj s petero djece nađe na ulici, hvala Bogu na ljudima kakav je ovaj poduzetnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije