Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar u Osijeku

Podrška stradalom vatrogascu: 'Drži se, prijatelju, i vrati se u naše redove što prije'

Marijan Gajski
Foto: vatrogasci-osijek.hr
1/11
06.10.2023.
u 10:26

Veliki požar planuo je na deponiju uskladištene plastike u tvrtki Drava International na izlazu iz Osijeka prema Brijestu. U požaru su ozlijeđena tri vatrogasca – jedan teže, a dvojica lakše.

Dok se teško ozlijeđeni vatrogasac, stradao prilikom gašenja požara u Dravi International, nastavlja liječiti u Zagrebu, njegove kolege izražavaju mu potporu.

- Podrška kolegi vatrogascu Marijanu Gajskom djelatniku JVP Našice na brzom oporavku nastradalom prilikom gašenja požara u Drava International. Svi vatrogasci JVP Grada Osijeka i cijele županije su uz tebe, drži se, prijatelju, i vrati se u naše redove što prije! - objavili su vatrogasci JVP-a Grada Osijeka na svojim internetskim stranicama, uz fotografiju mladog vatrogasca.

GALERIJA: Požar u Osijeku ostavio katastrofalne posljedice

Marijan Gajski
1/48

Podsjetimo, vatrogasac ima teške opekline, intubiran je i stanje mu je stabilno, izjavio je jučer novinarima ispred klinike u Draškovićevoj ortoped i traumatolog Slaven Babić govoreći o stanju vatrogasca koji je u gašenju požara u pogonu osječke tvrtke "Drava international"  upao u rastopljenu plastiku te je pritom teško ozlijeđen. Operiran je u Osijeku te je odmah nakon toga, u pratnji anesteziologa, prevezen u KBC Sestre milosrdnice. 

VEZANI ČLANCI:

Babić je siguran da će trebati još operativnih zahvata s obzirom da je opeklinama zahvaćeno tridesetak posto tijela.

'KBC Sestre milosrdnice zbrinjava najteže opekline. Vatrogasac je u kasnim tridesetim godinama, bio je zdrav i u formi što su činjenice koje mu idu u prilog', kazao je Babić. Trenutno je stabilan, dobrog tlaka, pulsa i ostalih vitalnih parametara. I dalje se postupa prema njemu prema svim pravilima zbrinjavanja teških opeklina. 

 U sklopu prve faze zbrinjavanja intubiran je kako bi se tijelo pripremilo za borbu protiv infekcije i sprječavanja budućih komplikacija.

"Naši anesteziolozi rade vrhunski posao. Ovo je faza kombiniranog anesteziološkog i kirurškog pristupa, tako da vjerujem da je na najboljem mjestu koje postoji u Hrvatskoj za liječenje ovakvih ozljeda", rekao je Babić.

Video: Kao da požar nije dosta: Pojavila se dimna pijavica na požarištu u Osijeku

Kaže i kako će ozlijeđeni vatrogasac biti sigurno nekoliko tjedana u Klinici za traumatologiju, pa će se dalje će se vidjeti hoće li ići natrag u osječku bolnicu ili na kućnu njegu. Babić kaže i da očekuje  da će teško ozlijeđeni vatrogasac koji je još na respiratoru uskoro moći samostalno disati.

VEZANI ČLANCI: 

Veliki požar planuo je u utorak navečer na deponiju uskladištene plastike u tvrtki Drava International na izlazu iz Osijeka prema Brijestu. U požaru su ozlijeđena tri vatrogasca – jedan teže, a dvojica lakše.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije