Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ PANIKE

Podrhtavanje tla u Zagrebu nije nastalo zbog potresa već zbog probijanja zvučnog zida

Trg bana Jelačića
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
28.02.2020.
u 10:59

Podrhtavanje se osjetilo u cijelom gradu pa se isprva pomislilo kako je riječ o potresu.

U Zagrebu se poslije 10:30 osjetila snažna tutnjava i podrhtavanje tla.

Podrhtavanje se osjetilo u cijelom gradu pa se isprva pomislilo kako je riječ o potresu. Da je riječ o mogućem potresu, javio je na svojem Twitter profilu i Europski seizmološki centar EMSC.

Međutim, u Seizmološkom zavodu Večernjem listu rečeno je kako nije riječ o potresu, već o probijanju zvučnog zida.

Također, iz MORH-a su nam potvrdili kako su njihovi mlažnjaci letjeli hrvatskim nebom baš u vrijeme podrhtavanja i tutnjave što je, tvrde, sigurno probilo zvučni zid.

U međuvremenu se na društvenim mrežama i pojedinim medijima pojavila i druga vijest o meteoru koji je izgorio u atmosferi, a čija je detonacija rezultirala probijanjem zvučnog zida. Fotografije o eksploziji meteora objavio je Istramet, a tragovi dima također su uhvaćeni u Zagrebu te iznad Učke. 

Trg bana Jelačića
1/3

Takvu mogućnost nisu isključili ni iz Seizmološkog zavoda u Zagrebu.

"Mi smo zabilježili eksploziju u zraku iznad Zagreba. Za sada ne možemo potvrditi da je riječ o meteoru, ali to je sasvim moguće. Naime, na planet svakog dana iz zraka stižu manji ili veći meteori", rečeno nam je iz Zavoda uz napomenu kako u ovakvim slučajevima, kad meteor eksplodira i rasprši se u zraku, ne postoji opasnost za život i zdravlje ljudi.

 

Komentara 7

Avatar dras32
dras32
11:06 28.02.2020.

Meteor je probio zvučni zid i izgorio ulaskom u atmosferu, nije do aviona.

MA
maklin
11:20 28.02.2020.

Vidio sam svjetlost cca 5 min prije tog zvuka, ali nisam znao od kuda je... jel to prvo svjetlost meteora dok je ulazio u atmosferu pa onda dok mu je trebalo neko vrijeme da dođe do nas... uglavnom baš zanimljivo :)

KO
KoToTamoPeva
11:36 28.02.2020.

mora da su opet masoni😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije