Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Medicinska sestra iz Dubrave optužena za četiri teške krađe

28.04.2021.
u 10:06

Mariju K. se tereti za pet kaznenih djela računalne prijevare, odnosno podizanje gotovine tuđim bankomat karticama

Dubravka L. (45), medicinska sestra koja je radila u KB Dubrava, optužena je za četiri teške krađe, a optužnicu je protiv nje podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Tereti ju se da je od  15. studenog 2020. do 19. veljače 2021. od četvero pacijenata koji su se liječili u KB Dubrava uzela novčanike s karticama i novcem te druge vrijedne predmete. Ukupna šteta je 19.000 kuna.

Za potkradanje pacijenata bila je osumnjičena i  Marija K. (51)  koju se sumnjičilo da je kao  bolničarka KB Dubrava od 14. studenog 2020. pa sve do 15. siječnja pacijentima uzimala  novčanike u kojem su bile bankovne kartice.

 Potom je išla na bankomate na kojima je pomoću ukradenih kartica podignula preko 10.300 kuna. Marija K. se sumnjiči za računalne prijevare, odnosno podizanje gotovine tuđim kreditnim  karticama, s tim da se u dva navrata radilo o pokušaju.

Ona se sumnjičila i da je tim novcem kupila par čizama, a što su ona i Dubravka L. radile doznalo se nakon što je krađu uočio pa prijavio sin jednog od umrlih pacijenata. 

Dubravka K. i Marija L. su ukupno pričinile štetu od 38.500 kuna, a nakon što su osumnjičene za više kaznenih djela, dobile su i otkaz u KB Dubrava.

 

VIDEO: U Mađarskoj nova pravila: Cijepljene osobe u restoranima će moći biti do 23 sata, za njih se otvaraju i mjesta za zabavu

Komentara 3

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
15:28 27.04.2021.

Nesmije se podignuti optužnicu protiv medicinske sestre Dubravke L. (45) zbog krađe novčanika četvero pacijenata KB Dubrava ukoliko je ona prava hrvatica i jamila je sukladno zavičajskoj kulturi uz domoljublje i zastavu.

PA
pax5
20:34 28.04.2021.

Žene pate od kleptomanije,potrebno liječenje...

SI
sisavac
13:29 28.04.2021.

to je zanemariva cifra, koliko nas čitavo zdravstvo potkrada desetljećima. niti jedna medicinska sestra, čistačica, mehaničar, većina liječnika, otkad radi u bolnici, nije kupila papirnate ručnike, krpe, sredstva za čišćenje, deterdžente... oni koji su bliže kuhinji, nisu kupili po 20 godina banane, limune i naranče. na primanjima su najveće prijevare, isplaćuju si raznorazne dodatke. kao da radniku na pilani isplaćuješ dodatak jer je došao na posao, jer je otišao na pauzu, vratio se.. svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije