Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIANA RUDAN

Zamjenica ravnatelja KB Dubrava: Noćas je u bolnici preminulo 20-ak pacijenata

HRT
27.04.2021.
u 10:32

Dosad je u bolnici hospitalizirano više od 5300 bolesnika, 1200 bilo je na intenzivnoj. Prosječna dob bolesnika bila je 70.8 godina.

U bolnici za COVID u zagrebačkoj Dubravi trenutačno se nalazi 420 bolesnika, od kojih je 75 na jedinici intenzivnog liječenja. Samo je prošle večeri u bolnici preminulo 20-ak bolesnika, kazala je zamjenica ravnatelja KB-a Dubrava Diana Rudan u HRT-ovoj emisiji Studio 4. 

– Možemo reći, što se tiče hospitalizacija, da smo na vrhu trećeg vala – kazala je te nadodala da su kapaciteti ove bolnice popunjeni.

– Sadašnji bolesnici nešto su mlađe životne dobi. Klinička slika, odnosno njihovo zdravstveno stanje je teže, što znači da se brže zdravstveno urušavaju, ali se isto tako i brzo oporavljaju. To nas veseli – govori.

Klinički centar Rebro otvorilo je i svoje krevete, govori Rudan, a trenutačno im pomažu i djelatnici iz drugih bolnica. Dosad je u bolnici hospitalizirano više od 5300 bolesnika, 1200 njih bilo je na intenzivnoj. Prosječna dob bolesnika bila je 70.8 godina, a većina njih imala je i druge zdravstvene probleme. 

Učinkovitost cjepiva jest 90 posto, no nije stopostotna, pa nije toliko neuobičajeno što su se neki građani zarazili i nakon što su primili obje doze cjepiva. 

– Cjepivo vas ne može zaštititi od bolesti, ali vam može smanjiti rizik da obolite od određene bolesti. Također je poznato da su kliničke slike bolesnika koji su hospitalizirani nakon što su cijepljeni čak i drugom dozom cjepiva, ali uglavnom prvom dozom, nešto lakše, govori.

Komentirajući slučajeve upale srčanog mišića kao jedne od nuspojava nakon primljenog cjepiva, Rudan govori kako bi to trebala biti zanemariva brojka

– Izrazito je mali broj slučajeva upale srčanog mišića i jako je teško to dokazati, tako da bih rekla da je ta brojka zanemariva. Te upale uvjetovane su virusom, pa ni korona nije izuzetak. Klasični su simptomi visoka temperatura, slabost, bol u prsima.  

Rudan je rekla kako nam slijedi i nova post-COVID kriza. 

– Većina bolesnika nakon što preboli COVID također ima nekakve simptome. Prijavljeno je više od 200 simptoma. Mislim da još ne znamo što je sve ova bolest COVID-19 sposobna učiniti – rekla je Rudan.

Istaknula je i kako COVID ne zahvaća samo pluća već sve organe. U tom smislu imamo posljedice i na plućima i srcu i venama, govori. 

U Dubrovniku počelo cijepljenje turističkih djelatnika, punkt obišla ministrica turizma i sporta Brnjac

Ključne riječi

Komentara 24

ST
Stipan
11:38 27.04.2021.

Stariji se cijepili a umiru. Kako to....

CR
crna.rupa
12:10 27.04.2021.

Što, ne znate brojati do 20 pa otprilike?

HR
hrUsrcu
11:04 27.04.2021.

u bolnici preminulo 20-ak bolesnika, ,koliko? 18, 19, 21, 22? dvadesetak???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije