Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško ubojstvo

Podignuta optužnica protiv muškarca koji je u Đurđenovcu sjekirom ubio oca

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
23.05.2019.
u 13:32

Dalibor otprije nije bio poznat policiji, niti je na toj adresi bilo postupanja zbog eventualnog nasilja u obitelji. No riječ je, kako govore mještani, o osobi s određenim zdravstvenim tegobama, zbog kojih je, kažu, završio samo osnovnu školu.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je nakon provedene istrage podiglo optužnicu za teško ubojstvo protiv Dalibora Mezaka (39) iz Đurđenovca koji je ubio svoga oca Dragu u veljači ove godine. 

Dalibor je tijekom noći 16. veljače u obiteljskoj kući sjekirom usmrtio 66-godišnjeg oca koji je ležao na kauču. Sin mu se prišuljao s leđa te ga snažno udario tupim metalnim dijelom sjekire. Dargo je preminuo nedugo nakon napada. 

Protiv okrivljenika je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Pokojnikov stariji sin Tomislav, kao i jedan susjed, u te su nedjelje dopodne zatekli su jeziv prizor – Drago je ležao potrbuške na kauču u dnevnom boravku i bio je pokriven dekom, a glava mu je bila smrskana. 

Dalibor otprije nije bio poznat policiji, niti je na toj adresi bilo postupanja zbog eventualnog nasilja u obitelji. No riječ je, kako govore mještani, o osobi s određenim zdravstvenim tegobama, zbog kojih je, kažu, završio samo osnovnu školu. Nije se ženio, nije zaposlen, otac mu je bio skrbnik, a zbog svoga je stanja primao određenu novčanu naknadu.

– Nikada nismo primijetili kako među njima ima bilo kakvih problema. Drago je, doduše, volio popiti, ali nije imao neprijatelja. Bio je godinama u mirovini. Živio je sam sa sinom, otkako mu je prije pet godina supruga umrla od karcinoma – ispričali su susjedi nakon zločina.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije