Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG POTICANJA NA MRŽNJU

Podignuta optužnica protiv Ivana Đakića, traže da mjesec dana ne smije na internet

Ivan Đakić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
01.03.2019.
u 17:19

DORH: Okrivljenika se tereti da je na svom facebook profilu objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici u utorak je podignulo optužnicu protiv 24-godišnjeg Ivana Đakića, sina HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića

"Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 26. veljače 2019. podiglo pred Općinskim sudom u Virovitici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. Kaznenog zakona. Okrivljenika se tereti da je na svom facebook profilu objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti", objavio je DORH, ne navodeći ime ni inicijale Ivana Đakića.

Ivan Đakić
1/8

N1 doznaje da Đakiću predlažu bezuvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci i sigurnosnu mjeru zabrane pristupa internetu.

Đakić je, podsjetimo, početkom siječnja na svom Facebook profilu postavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem, koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama, uz koju je napisao "Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić". 

Pogledajte video:

Ključne riječi

Komentara 37

Avatar VLGOVNA10
VLGOVNA10
17:54 01.03.2019.

hihihi a onoga sto je rekao da je Franjo lopov i kriminalac ispred spomenika u zatvor hihihihi smjesni hr zakon

Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
18:17 01.03.2019.

Sinkopa, sine.

Avatar Tito
Tito
17:46 01.03.2019.

Predlažem da se uslika U zagrljaju Vučića. To bi mu bila kazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije