Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Podignut optužni prijedlog protiv Nikole Lozančića

euro
arhiva vl
18.09.2009.
u 19:37

Lozančić je znao da je dužan prijaviti svaku promjenu nastalu u osobnim ili stvarnim okolnostima koje utječu na pravo ili na opseg korištenja prava mirovine i da stjecajem osiguranja kao zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH-a gubi pravo na isplatu mirovine.

Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu optužni prijedlog Nikole Lozančića zbog prijevare.

Tereti ga se da je u namjeri da se nepripadno materijalno okoristi, od 2. veljače 2000. do 14. rujna 2009. u Zagrebu, nakon što je na temelju rješenja Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske od 3. svibnja 1999. kao vojni osiguranik stekao pravo na invalidsku mirovinu, nije početkom veljače 2000. obavijestio navedeni Fond da se kao zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH nalazi u osiguranju od 3. veljače 2000.

Lozančić je znao da je dužan prijaviti svaku promjenu nastalu u osobnim ili stvarnim okolnostima koje utječu na pravo ili na opseg korištenja prava mirovine i da stjecajem osiguranja kao zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH-a gubi pravo na isplatu mirovine.

Djelatnici Fonda su mu u navedenom razdoblju isplaćivali 5.248,12 kuna mjesečno do 31. kolovoza 2009. te je zbog toga državni proračun oštećen za 600.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
20:32 18.09.2009.

600.000 kuna samo za jednog bosanca, a koliko ih samo ima dođe mi odmah muka. Šta ne prima mirovinu u BiH kad je bio u HVO-u, jer hrvatsko vijeće obrane nije isto kao i Hrvatska vojska i koliko znam mi smo ratovali i kod njih kao prvo ZNG, a poslije HV, te smo onda ratovali i kod njih, ali nisam nijednog vidio s oznakama HVO-a kod mene na terenu.

DU
Deleted user
21:58 18.09.2009.

ja sam isto bosanac.radio sam u R Hrvatskoj.PLacao porez.Nisam se mijesao ni u kakvu politiku.1993 mi receno da naoustim poduzece jer nisam vise dobrodosao.djeci nisu u skoli vise dati uvjerenje da su zavrsili razred.nisam pravio probleme,spakovao sam se i otidsao u inozemstvo.u moj stan se uselio jedan od ovih Lozancica.Sada sam pred mirovinom i u pokusaju da ostavrim odredjena prava koja su prizilazila iz moga rada u RH,imam mnogo poteskoca da ih ostvarim.Hvala dragom Bogu ovdje sam se snasao i te pare iz RH mi ne trebaju ali ostaje gorcina da drzava koja na sve strane prica o demokraciji i postenju se tako ponasa.Mnogo je nas bosanaca zivjelo i stvaralo RH skupa sa domacim ljudima.Jedan dio novodoslih su preko noci postali veci domoljubi ali ja bih rekao pareljubi pogotovo ako su iz zajednicke kase.I sada dolazim redovno u RH,samo sada kao turista i to uvijek u hotelima visoke klase,ponekad sretnem i bivse kolege sa posla,cak i one koji nisu bili bas u redu ali ja hodam uzdignute glave i mirno spavam jer nikoga JA nisam povrijedio .

DO
doktorica
08:30 19.09.2009.

Nije jedini,sigurno neće vratiti taj novac Hrvatskoj jer je bosanac i ima sigurno tzv dvojno državljanstvo?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije