Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlado Iljkić:

'Počinje suđenje braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata'

Vlado Iljkić
Foto: Branimir Bradarić
1/2
12.08.2014.
u 13:41

- Svima ima prijete višemjesečne kazne zatvora i imaju uvjete i do dvije godine zatvora - kazao je član Stožera za zaštitu hrvatskog Vukovara.

Zbog razbijanja postavljenih dvojezičnih ploča u Vukovaru 2. rujna prošle godine i sudjelovanju u tim aktivnosti protiv 22 osobe podignuti su optužni prijedlozi od kojih su neki već riješeni po ubrzanoj proceduri dok drugima uskoro trebaju započeti sudski procesi.

Prema najavama Vlade Iljkića, člana Stožera za zaštitu hrvatskog Vukovara gdje je zadužen za pravna i temeljna pitanja, na sve optužne prijedloge su uložili prigovore i spremni su ići dokle god bude trebalo da se utvrdi uzrok, posljedica ali i motiv što je dovelo do skidanja ploča.

"Počinje suđenje braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata"

– Želimo i na ovaj način obavijestiti hrvatsku javnost da počinje suđenje braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata. Ljudi koji su izgubili članove obitelji, bili ranjavani i završili u logorima optužuju se postupali iz izrazito niskih pobuda ili se terete protiv oštećenja zastave i grba. Svima ima prijete višemjesečne kazne zatvora i imaju uvjete i do dvije godine zatvora. Mislim da niti jedna država ne tuži svoje branitelje na ovaj način bez imalo osjećaja i mimo svih pravila struke - rekao je Iljkić.

Među optuženima nalaze se Marijan Živković, koji je izgubio dva sina i koji i danas traga za jednim, bivši logoraš Robert Soldo, Franjo Šoljić kao i maloljetni branitelj Enver Arnautović. – Činjenica jeste da sam ja razbio jednu od postavljenih ploča 2. rujna prošle godine za što su mi prišili četiri kaznena djela. Optužnicu sam dobio vrlo brzo ali još nema zakazanoga suđenja. I ovim putem molim sud da što prije zakažu suđenje da mogu dalje planirati svoj život. Neću angažirati odvjetnika niti ću se žaliti na bilo kakvu presudu. Idem odležati u zatvor na koliko god me osude - rekao je Arnautović.

"Naš premijer nije čovjek"

Govoreći o razlozima zašto je razbio postavljenu ploču dodao je da to nije mržnja kao da nikoga niti danas osobno ne mrzi. – Svjestan sam prekršaja ali to smo najavljivali i ranije da ćemo napraviti i to smo i napravili. Za mene postoje dvije vrste ljudi. Ili si čovjek ili si smrad. Naš premijer nije čovjek. On je klasični dezerter koji je ovo ciljano napravio sa lažnim podacima - istakao je Arnautović.

>>Referendum o ćirilici ne bi prošao, ali Vukovar treba trajno zaštititi

>>Zbog amblema na majicama članovi Stožera presvlačili se pred Saborom

Komentara 35

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:51 12.08.2014.

Glavno da nitko ne diže tužbu protiv mladog skojevca iz SDP koji žali što MIG 21 nije pao na 100 000 Hrvata koji su slavili Oluju u Čavoglavama .Očigledno čitav Iblerov trg zastupa mišljenje člana svoje partije pošto se nisuu oglasili i osudili širenje mržnje prema braniteljima .

DU
Deleted user
14:03 12.08.2014.

Objaviti registre agesora, ratnih profitera, dezertera, privatizacijskih tajkuna, udbaša i sl, i provesti lustraciju. To je preduvjet za bolji život u Hrvatskoj.

CA
cannibal.amazon
14:11 12.08.2014.

svaka čast arnautoviću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije