Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenju Davidu Komšiću

Ubojica zijevao u sudnici i rekao: Nije mi dosadno

Vesna Krupljan
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/9
01.02.2018.
u 17:30

Svjedočila je Vesna Krupljan koja je navela da je kod javnog bilježnika potpisala izjavu da je suglasna s kaznom od 10 godina

Dok je tužiteljica Natalia Slavica u sudnici zagrebačkog Županijskog suda čitala iskaz svjedokinje koja je iskazivala da je veza između njezine prijateljice Kristine Krupljan (19) i Davida Komšića (21) bila turbulentna i nasilna, sudnicom je odjeknulo glasno zijevanje.

Zijevnuo je David Komšić, optužen da je svoju bivšu djevojku okrutno ubio motiviran ljubomorom i osvetom, pri čemu je nesretnu djevojku lani u veljači u njezinu vozilu nožem ubo i zarezao 88 puta.

– Komšiću, to vi zijevate tako glasno? – pitala je sutkinja Sanja Mazalin.

– Da – pomalo nezainteresirano odgovorio je Komšić.

Dosadno vam je? – pitala je dalje sutkinja.

– Nije – odgovorio je Komšić.

– Pristojno se ponašajte – kazala je sutkinja Komšiću, dok se iz stražnjih redova sudnice jedva čujno ironično oglasio Dalibor Krupljan, otac ubijene djevojke:

– On je neubrojiv.

Udarac nogom u glavu

Dalibor Krupljan referirao se na navode Veljka Miljevića, Komšićeva branitelja, koji je u uvodnom govoru kazao da obrana poriče da je Komšić Kristinu Krupljan ubio ponukan ljubomorom i željom za osvetom, a poriču i da je postupio u nakani da je ubije.

– Sve ostale činjenice iz činjeničnog opisa optužnice priznajemo. Tvrdimo da je moj klijent u trenutku ubojstva bio neubrojiv. A ako se utvrdi da je bio ubrojiv, onda iz optužnice proizlazi da se ne radi o teškom ubojstvu, već usmrćenju koje je izazvano dugotrajnim vrijeđanjem što je mog klijenta dovelo u stanje jake razdraženosti – naveo je Miljević teze i strategiju obrane. U sudnici su pročitani iskazi nekolicine svjedoka, a neki od njih Komšića su opisali kao ljubomornu osobu koja je tukla Kristinu zbog čega ga je ona prijavljivala policiji.

Svjedočila je njezina majka koja je rekla da je Komšić jednom prigodom Kristinu udario nogom u glavu zbog čega je dobio zabranu prilaska. Sutkinju Mazalin zanimalo je zašto su Kristinina majka, otac i baka potpisali izjavu kod javnog bilježnika da su suglasni da se Komšiću izrekne najblaža kazna od deset godina zatvora.

Dobila 100.000 kuna

To sam potpisala na nagovor mojeg bivšeg odvjetnika koji mi je kazao da se tu radi o naknadi štete. Dobila sam 100.000 kuna, moj bivši suprug 50.000 kuna, a odvjetnik Boro Radić sebi je uzeo 100.000 kuna. Od Ive Komšića naknadno sam doznala da je odvjetniku Radiću dao 32.000 eura – kazala je svjedokinja.

        Odvjetnik Boro Radić, kojeg je u iskazu spomenula Vesna Krupljan, kazao je da su njega kontaktirali odvjetnici obitelji Komšić, koji su naveli da bi obitelj Komšić platila odštetu ako se obitelj Krupljan suglasi s kaznom od deset godina zatvora.

– Vesni Krupljan rekao sam za to i rekao sam da je riječ o neobvezujućoj nagodbi koja se potpisuje kod javnog bilježnika, no ta nagodba ne obvezuje ni sud ni tužiteljstvo. Obitelj Krupljan dobila je barem nekakvu odštetu, novac sam predao njihovim odvjetnicima, a Vesnu Krupljan i na pripremnom je ročištu sutkinja pitala za to te joj rekla da to što je ona potpisala ne obvezuje sud – objasnio je Radić.     

Komentara 106

Avatar anlaser
anlaser
10:02 01.02.2018.

Takvo suđenje bi trebalo biti gotovo za dva sata. Psihijatar, optužba, obrana, presuda, uže ili metak i gotovo.

SX
sudbina x
10:05 01.02.2018.

Pazi ovo, nisam kriv...Reci tko je onda kriv , možda tvoj otac...?

NE
nepenthe
10:23 01.02.2018.

Sad će se i ovaj braniti sinkopom u trenutku zadavanja 88 (!!) uboda. Kako će se sudac odjednom naći u dvojbi između 250 tisuća tatinih € i pravde presudit će u korist optuženoga (in dubio pro reo). U najgorem slučaju dobiti će 5 godina od kojih će odslužit max 1 godinu, a ostalo u Švicarsku na školovanje, ipak je iz ugledne obitelji - sve već viđeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije