Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne osjeća se krivim

Počelo novo suđenje Glavašu, Fehirov iskaz izuzet kao nezakonit

Zagreb: Nastavak suđenja Branimiru Glavašu za slučajeve Selotejp i Garaža
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
15.06.2018.
u 17:38

Glavaš je izjavio kako se ne osjeća krivim, te da će svoj iskaz iznijeti na kraju postupka

Na Županijskom sudu u Zagrebu započelo je novo suđenje Branimiru Glavašu, koje se odvija pred potpuno novim sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Tanja Pavelin Borzić. Glavaš je izjavio kako se ne osjeća krivim, te da će svoj iskaz iznijeti na kraju postupka.

Na početku današnjeg ročišta DORH je ponovno pročitao optužnicu, i to zbog novog opisa. Suđenje Glavašu razdvojeno je od suđenja ostalim optuženicima (Ivici Krnjaku, Gordani Getoš Magdić, Dini Kontiću, Tihomiru Valentiću i Zdravku Dragiću) pa oni sada postaju mogući svjedoci u postupku, piše Republika.eu

Kako je objavila sutkinja, sudsko vijeće prihvatilo prijedlog Glavaševe obrane o izuzimanju iskaza Krunoslava Fehira kao nezakonitog, jer je on dobio status krunskog svjedoka nakon što je prvotno bio okrivljenik.

Fehira je tužiteljstvo teretilo da je kao pripadnik I. osječke bojne pucao u jednog zarobljenika, mučio ga i natjerao da popije kiselinu iz akumulatora, zbog čega je zarobljenik i umro. Fehir je u istrazi taj zločin priznao, a kao nalogodavca prikazao je Branimira Glavaša. Nakon toga, promjenu Fehirova statusa iz osumnjičenika u krunskog svjedoka zatražio je 2007. godine tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, što je tada sud i prihvatio, iako je Glavaševa obrana od početka tvrdila kako za to ne postoji pravno uporište, da bi se na današnjem suđenju dogodio obrat.

- Svi iskazi koje je on u tom svojstvu dao moraju biti izdvojeni iz spisa jer su to nezakoniti dokazi. Ti dokazi nisu samo nezakoniti, oni su i lažni, ali zašto da se mučimo s dokazivanjem neistinitosti njegovih iskaza, kada oni nemaju nikakve procesne snage i ne mogu imati nikakvog utjecaja, i zato se izdvajaju iz spisa - rekao je odvjetnik Dražen Matijević.

Komentara 15

IV
ivica45
21:05 15.06.2018.

Osijecanima sude u Zagtebu a zagrepcanima u Osijeku. Igre bez granica CRVENIH cirkusanata.

AE
Aedes2017
18:29 15.06.2018.

Dragi moji Osječani i Osječanke i svi oni koji su ostali u gradu od Vll 91. do VII/92.godine ! Hoće li netko ikada pitati nekoga od nas što se tada događalo u gradu i tko je sudjelovao u tim događanjima ??? Hoće li ? Ako neće..zašto neće ? Ako hoće..hoćemo li reći istinu?

RO
rotuutor
14:07 16.06.2018.

Glavas,veci ti je krimen sto si podrzao IK.Za ono sto te optuzuju,treba nagraditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije