Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARIJI PACIJENTI I KRONIČARI

Počelo cijepljenje AstraZenecinim cjepivom u ordinacijama obiteljske medicine

Osijek: Započelo cijepljenje  osoba starijih od 65 i kroničnih bolesnika
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
10.02.2021.
u 14:59

Neki liječnici nemaju uvjete u ambulantama zbog velikog broja zainteresiranih pacijenata

Započelo je cijepljenje u ordinacijama opće medicine. Prvi su se u Splitu AstraZenecinim cjepivom cijepili pacijenti u ordinaciji obiteljske medicine dr. Marka Rađe.

- Dobivene količine cjepiva distribuirali smo liječnicima opće medicine koji su poslali zahtjeve. S obzirom da nismo dobili dovoljne količine idemo po ambulantama, a kada dobijemo veće količine, cijepit ćemo po punktovima. U ordinaciji dr. Rađe došli su stariji pacijenti i kroničari. Svaka ambulanta dobila je po 20-30 doza, a kada dobijemo veće količine organizirat ćemo punktove. Neki liječnici nemaju uvjete u ambulantama zbog velikog broja zainteresiranih pacijenata. Na punktovima će raditi svi oni koji su inače cjepitelji – rekla je dr. Željka Karin ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i dodala kako ne znamo točno u kom trenutku ćemo dobiti veće količine.

- Pacijenti koji se ne žele cijepiti cjepivoom AstraZenece mogu Modernom, ako ne, onda moraju čekati. Moram reću da je svako cjepivo dobro i vrlo je važno da se cijepimo. Sva cjepiva imaju visoku djelotvornost i učinkovitost. Ako štiti 70 posto kao AstraZeneca dokazano je da, ako obolite, vaši simptomi neće biti izraženi. Svako cjepivo štiti od bolesti, ali ostavlja mogućnost da se netko zarazi, samo što neće imati jake simptome – rekla je Karin.

Dr. Marko Rađa, specijalist obiteljske medicine rekao je kako ima 1.400 pacijenata, a 250 ih se javilo za cijepljenje. Svi su stariji od 65 godina i imaju kronične bolesti, pa su pozvani oni koji su se prvi prijavili.

Komentara 4

US
Usputni
15:32 10.02.2021.

Ja sam kronični bolesnik, imam tešku kroničnu bolest i k tome još i 54 godine, ali nema Boga da ćete mi uvaliti bilo koji ovaj otrov koji od milja nazivate cjepivom! A to da je veliki interes za cijepljenje je samo debela laž Plenkovićevih medija, koji sad moraju prodati kupljeno cjepivo kojeg se 2/3 EU odreklo!

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
15:23 10.02.2021.

Neka im je Bog na pomoći

AA
aabbcc
17:22 10.02.2021.

Dobro znati !!! Kome treba vakcina ima u J,Africi 1,5 milijun komada s kratkim rokom trajanja do 13. travnja, ne znaju sta da rade, gdje da ih bace, navodno su ispravne samo ne valjaju za taj nekakav njihov soj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije