Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE ISKUSTVO

Pobjesnila je na dodatnu stavku računa: 'Što je to? Kaj su mi sok mogli uliti u usta direktno?'

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL /Čitateljica
1/3
09.09.2022.
u 11:53

Ovo nije jedini primjer da restorani i kafići nastoje na inovativan način plasirati visoke račune. Imate li sličnih primjera, šaljite nam ih na e-mail dojavi@vecernji.net.

Visoke cijene energenata i proizvoda već mjesecima izazivaju nelagodu kod svih. I dok su se neki odrekli onog što ih veseli kako bi troškovi biti manji, drugi su se pak odlučili za kreativno naplaćivanje. Upravo jedan takav primjer poslala nam je čitateljica koja je bez dlake na jeziku komentirala račun koji ju je prenerazio.

Ona je u restoranu na Malom Lošinju naručila sok i pivo, a uz zbroj cijene tih dvaju pića dodana je još jedna stavka nazvana ''service charge'' (cijena usluge o. a.) prema kojoj je našoj čitateljici naplaćeno dodatnih pet posto na ono što je naručila.

"Što je service charge? Čaša... Kaj su mi sok mogli uliti u usta direktno?" zapitala se ljutito čitateljica koja nam je poslala račun. Iako nema potvrde, stavka service charge zna se koristiti u ugostiteljstvu kao napojnica.

Ovo nije jedini primjer da restorani i kafići nastoje na inovativan način plasirati visoke račune. Tako jedan kafić u Hrvatskoj naplaćuje čašu vode, i to po simboličnoj cijeni od jedne kune. Jedan korisnik Reddita odmah je to primijetio kad je dobio račun, zbog čega je to i objavio na društvenoj mreži, tražeći objašnjenje.

''Naplaćivanje vode iz pipe. Čaša jedna kuna. Jeste li to već primijetili negdje ili je to novi trend'', napisao je na Redditu. Ostali korisnici odmah su poveli raspravu, a više o tome možete pročitati OVDJE.

Imate li sličnih primjera, šaljite nam ih na e-mail dojavi@vecernji.net.

VIDEO:  Brojni Londončani ispred Buckinghamske palače spontano zapljeskali: 'Ona je bila naš ponos'

Komentara 42

Avatar horuk
horuk
13:13 09.09.2022.

Ima 5% service charge i gubi 20 posto gostiju jer im se nece vratiti. Bas uspjesan poslovni model.

Avatar Moodleen
Moodleen
17:08 09.09.2022.

Imam i jedan račun na kojem su nam, uz paprene cijene hrane (smrdljiva blitva 60 kn/porcija !!) još naplatili i 40 kuna "postavu stola" - donošenje tanjura, vilica... Po osobi, naravno. Od onda ljetujem u Crnoj Gori, Grčkoj... Dalmaciju ni na karti ne želim vidjeti.

Avatar Urban Fox
Urban Fox
00:51 10.09.2022.

Marža na šalici kave je prek 300%, pametnom dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije