Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koliki je stvarni profit?

Prihodi u turizmu rasli, zarada vjerojatno neće biti veća nego 2019.

07.09.2022.
u 10:24

Iznos fiskaliziranih računa za prvih sedam mjeseci ove godine za trećinu je viši od realiziranog u 2019., no zbog inflacije realan rast prihoda znatno je manji, kaže turistička analitičarka Sanja Čižmar

Komentara 3

ŠV
Švapski
11:13 07.09.2022.

Za stvarni rast turizma potrebno je omogućiti dolazak većeg broja turista koji su spremni platiti veće cijene za njih. Zašto samo 7,6% Nijemaca putuje u Hrvatsku, dok primjerice u SAD (15,8%), Karibe (12,8%), Australiju i Novi Zeland (12,5%), Maldive ili Sišelske otoke (7,6%) putuje. Kako bi poboljšali ponudu, i sami turistički ponuđači moraju putovati u zemlje koje, između ostalih, toliko vole i Nijemci.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:20 07.09.2022.

Ovaj (istočni) portal uvijek prilazi temi s dozom negativnosti na temama kojima im to odgovara i koje su u suštini pozitivne. Na portalu jutarnji.hr je sličan članak, u sasvim drugačijem tonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?