Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državno prvenstvo

Pobjednici Antun Živić i Josip Zirn iz KK Ergele Đakovo i Lipik

konji,pleternica (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/7
01.07.2013.
u 14:22

Imali smo dva međunarodna suca koji su bili jako zadovoljni kako je natjecanje bilo organizirano, rekao je tajnik KK Pleternica Domagoj Katić

U protekla tri dana u Pleternici je održano državno prvenstvo u vožnji jednoprega i dvoprega. Četvrti puta državni prvak u vožnji dvoprega postao je Josip Zirn iz KK Ergele Đakovo i Lipik. Drugo mjesto u natjecanju koje se sastojalo od dresure, maratona i vožnje preciznosti osvojio je Antun Medvidović iz Zaprežnog kluba Slavonac iz Slavonskog Broda, a treće Dario Dorušak iz KK Pleternica. U vožnji jednoprega koja se prvi puta održala u Pleternici prvo mjesto pripalo je Antunu Živiću iz KK Ergela Đakovo i Lipik, a drugo i treće Danku Drobnjaku i Karlu Filipoviću iz ZK Slavonac.

– Zadovoljni smo i u organizacijskom i natjecateljskom pogledu. Imali smo dva međunarodna suca koji su bili jako zadovoljni kako je natjecanje bilo organizirano. Ništa lošije nego neka velika međunarodna natjecanja. Iduće godine očekujemo dvostruko više natjecatelja iz nekoliko europskih zemalja jer našim ulaskom u EU uklonjene su mnoge prepreke na granicama koje su imali natjecatelji, odnosno njihovi konji – kazao je Domagoj Katić, tajnik KK Pleternica koje već petu godinu organizira ovo jedinstveno državno natjecanje. Organizatori su bili zadovoljni i odazivom publike.

– Volim konje i svake godine dolazim na ovo natjecanje. Jednostavno uživam – kazao nam je Ivan Mikić iz Slavonskog Broda.

I pleternička gradonačelnica Antonija Jozić ističe kako su sretni i ponosni što se takav turnir održava u njihovom gradu.

– Turnir je postao prepoznatljiv i izvan naše granice. Od njega sada, nakon ulaska u EU, očekujemo još više. Kako je prostor na kojem se turnir održava savršen mi ćemo pokušati dovesti još neku infrastrukturu, odnosno pomoćne građevine koje bi služile ne samo za konjički sport nego i za ostale manifestacije koje se održavaju na tom prostoru. Očekujemo da ćemo za to novac uspjeti privući iz fondova EU. Razvoj Pleternice želimo temeljiti i na konjičkom sportu – kazala je gradonačelnica Jozić.

>> Konjički klub Eohippus pokazao čime se bavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije