Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKE VODE DALE SUGLASNOST

Pobjeda ekoloških aktivista: Zabranjeno kupanje na izvoru Cetine

Ljepote izvora rijeke Cetine
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
21.09.2022.
u 17:56

Kad nema nitko nadležan i kad prebacuju lopticu odgovornosti, onda preuzmete sami odgovornost i napravite barem nešto’, kazao je ekološki aktivist

Kupanje na izvoru Cetine je službeno zabranjeno. Hrvatske vode dale su svoju suglasnost o tome Općini Civljane, a dokument je objavio Goran Šimić koji je u kolovozu s Ivankom Čogom i Joškom Šupom na vlastitu inicijativu postavio table s upozorenjem o zabrani kupanja.

U suglasnosti Hrvatskih voda za zabranu stoji kako je zabranjeno kupanje na izvoru ‘Glavaševo vrilo’ te 400 metara nizvodno, a komunalni redari će, tvrde, svakodnevno vršiti kontrolu i upozoravati turiste da kupanje nije dozvoljeno.

‘Kad nema nitko nadležan i kad prebacuju lopticu odgovornosti, onda preuzmete sami odgovornost i napravite barem nešto’, kazao je ekološki aktivist za ŠibenikIn.

Mostov Miro Bulj dodatno je u javnosti skrenuo pozornost na to pitanje ovog ljeta.

- Vidite kako je izvor mutan. Ovo je sveta rijeka. Proglasilo se Parkom Prirode, a dozvoljava se pojedincima da rade što hoće. To se ne smije. Pogledajte table, to je zaštita općeg dobra - kazao je Bulj koji je postavio tada tabelu 'zabranjeno kupanje.

VIDEO: Jadranka Kosor: 'Mislim da treba uzeti apsolutno jako ozbiljno to što Putin govori'

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar possibilis
possibilis
18:42 21.09.2022.

Vise Bulj nije nasilnik u naslovu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije