Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji razbojništva u Zagrebu

Pljačkaš je sav krvav došao na Hitnu: Ovdje se radi o amaterima

Pokušaj pljačke vozila FINA-e
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/8
23.07.2019.
u 16:44

Policija još uvijek traga za ostalim pljačkašima koji su pokušali presresti vozilo FINA-e

Iz policije su izvijestili o detaljima pokušaja razbojništva koji se dogodio u ponedjeljak oko 20.30 na Peščenici, na Slavonskoj aveniji ispred trgovine. Pljačku su spriječili zaštitari. Naime pljačkaši su pokušali opljačkati vozilo FINA-e. Pritom je jedan od pljačkaša ranjen. Za ostalima policija još uvijek traga.

Ozlijeđeni pljačkaš, kako doznaje 24sata, sam je došao na Hitnu. Bio je sav krvav. Na sebi je imao majicu, a rukom je pridržavao prostrjelnu ranu na trbuhu. Iako je mogao hodati, do bolnice ga je najvjerojatnije netko dovezao i ostavio pred ulazom u ambulantu.

Pljačkaša su zaštitari iz kombija, utvrdili su liječnici, prostrijelili kroz podlakticu i trbuh, dok na šaci ima ustrelnu ranu. Stabilno je i čuvaju ga policajci.

Iz tvrtke Bilić-Erić, čiji zaštitari čuvaju Lesninu na čijem su parkingu pokušali izvesti krađu, kažu kako je pravo pitanje zašto bi uopće netko išao pljačkati blindirano vozilo.

- Prema Zakonu o zaštiti financijskih institucija, koji propisuje način na koji se vrši prijevoz/prijenos vrijednosti, obavezna je uporaba elektrokemijskog kofera, koji se u slučaju pokušaja otimanja istog iz ruke zaštitara aktivira, odnosno novac u njemu se u trenutku uništi pomoću patrone neizbrisive tinte te je neupotrebljiv za pljačkaša - objašnjavaju. Ističu da to upozorenje stoji i na blindiranom, oklopljenom kombiju za prijevoz vrijednosti.

- Iz tog razloga pljački kombija nije bilo posljednjih 15-ak godina. Ovaj pokušaj govori da je riječ o neinformiranim amaterima -pljačkašima, od kojih je jedan, kako čujemo i ranjen - zaključuju iz Bilić-Erića.

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
17:03 23.07.2019.

Meni su lani provalili u stan. I pronašli su ih: dvije pripadnice jedne garave manjine. Postupak je obustavljen zbog , pazite sada ovo, manjka dokaza iako su njihovi otisci prstiju pronadjeni u stanu i tako su damice identificirane! Pametnome dosta!!!

Avatar Dumen
Dumen
07:18 24.07.2019.

Ovi koji su pobjegli bi mogli se javiti danas iz Međugorja na press konferenciji ?

DU
Deleted user
17:49 23.07.2019.

A je to - razbojnici 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije