Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANI SUVREMENOG PLESA U VARAŽDINU

Plesne predstave, radionice, glazba i dijalog s publikom

ples
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
20.05.2014.
u 15:15


U Varaždin stiže i ponajbolja hrvatska plesna skupina - BadCo iz Zagreba

Za točno devet dana u Varaždinu počinju šesti Dani suvremenog plesa, manifestacija koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja. Dani suvremenog plesa počinju u četvrtak 29. svibnja i traju do nedjelje 1. lipnja, a organizira ih Umjetnički kolektiv Vrum na čelu s umjetničkom direktoricom Sanjom Tropp Frühwald.

Recesija stišće i njih

- Nama je bitno da se ovaj projekt nastavlja i da je u njega uključeno i varaždinsko kazalište – rekla je jučer ravnateljica varaždinskog HNK Jasna Jakovljević na konferenciji za novinare kojom je predstavljen program ovogodišnjeg festivala.

- Iako recesija stišće i nas, nismo odustali od kvalitete, naprotiv – kazala je pak Sanja Tropp Frühwald, umjetnička direktorica kolektiva Vrum.Istaknula je kako se orijentacija na kvalitetu vidi već po programu otvorenja, na koje stiže najeminentnija hrvatska izvedbena skupina poznata diljem Europe - BadCo.

- Uz njih, na otvorenju će u Galeriji starih i novih majstora koncert klasičnih i pop uspješnica izvesti i gudački kvartet članica Zagrebačkog orkestra mladih – najavila je.

Kao posebnu plesnu poslasticu istaknula je predstavu „Anything“ Zagrebačkog plesnog ansambla, koja će u varaždinskom HNK biti izvedena u subotu.

Osim plesnih predstava, u Varaždinu će se tijekom festivala održati i radionica suvremenih plesnih tehnika za početnike.

Kritički parkour

Spomenimo i kako će nakon svake predstave biti organizirani razgovori publike s autorom predstave. Taj dio programa organizatori su nazvali Kritički parkour, a razgovore s publikom moderirat će dramaturginja i kritičarka Mila Pavićević.

- Cilj tih razgovora je razvoj dijaloga između izvođača i publike, propitivanje onoga što smo upravo vidjeli kao i i izvođačevo “viđenje” vlastitog rada – pojašnjavaju organizatori Dana suvremenog plesa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije