Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJU PODRŠKU HDZ-A

Plenkoviću uspjelo nemoguće, ujedinio je čitavu oporbu

Konferencija o povjerenstvu za utvrđiivanje nepravilnosti u poslijeratnoj obnovi Banije
Sanjin Strukic/PIXSELL
22.01.2021.
u 16:33

Za istražno povjerenstvo o nepravilnostima u poslijeratnoj obnovi i krajnja desnica i ljevica

Da će se usuglasiti, obećali su prošli tjedan, a jučer su u saborsku proceduru oporbeni zastupnici uputili prijedlog za osnivanje Istražnog povjerenstva za utvrđivanje mogućih nepravilnosti u poslijeratnoj obnovi.

– Očekujemo od HDZ-a da podrži našu inicijativu jer i sami su rekli da žele da se istraži obnova kuća, stanova i objekata javne namjene, rekli su da žele da se sve rasvijetli i da se nema što skrivati – objasnio je Tomislav Tomašević iz zeleno-lijevog bloka pa istaknuo kako je bitno da parlamentarna istraga bude javna i da se mogu dobiti svi traženi dokumenti.

– Na poziv saborskog povjerenstva svi su se dužni odazvati, a važno je i da krene s radom prije nego se krene s obnovom nakon potresa – rekao je Tomašević, dok je predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao kako će povjerenstvo imati tri cilja. “Da se utvrdi odgovornost za propuste kojih je bilo, da se osigura da se takvi propusti u ovoj obnovi ne ponove i da se provjeri u kakvom su stanju objekti koji su također obnavljani nakon rata, a nisu na području koje je sad pogodio potres.

– Povjerenstvo treba proširiti na 150 tisuća obnovljenih objekata diljem Hrvatske da ljudi koji žive u Kninu ili Dubrovniku mirno mogu svaki dan na počinak – kazao je Grbin na jučerašnjoj presici koja je bila jedan od saborskih presedana. Ne zbog teme, već činjenice da se na njoj ujedinjeno pojavili Suverenisti, Domovinski pokret i Most, preko centra i Glasa do zeleno-lijevih, SDP-a, HSS-a, HSU-a i IDS-a.

Premijeru Andreju Plenkoviću tako je uspjelo gotovo nemoguće; savez čitave oporbe.

Ključne riječi

Komentara 5

TA
Talleyard
16:53 22.01.2021.

Tomašević je predvodnica narikača u Hrvatskom saboru, a takve narikače su u koaliciji sa levim medijima

KA
kavranbird
23:25 22.01.2021.

Jad i čemer to što se naziva oporbom

DU
Deleted user
20:45 22.01.2021.

Naravno. Oporba ujedinjena na sramotu Mosta i DP-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije