Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER S HVARA

Plenkovića pitali za manjak žena na HDZ-ovim listama: 'Okolnosti su takve...'

Krapina: Obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
28.03.2024.
u 22:25

"Ipak, mislim da će na kraju sastav Sabora biti balansiran i da ćemo na kraju, kao što je bilo u proteklom mandatu, imati oko trećinu žena zastupnica", poručio je Plenković.

Premijer Andrej Plenković sudjeluje na Veliki Četvrtak u procesiji Za križen u Svirču na otoku Hvaru. Emotivno mu je, kazuje, doći tu zato što je to rodno mjesto njegova pokojnog oca.

"Krasno je biti ovdje. Ova procesija već pet stoljeća povezuje ljude otoka Hvara i to je jedna prekrasna tradicija. Uvijek je zadovoljstvo doći ovdje i pripremiti se za Uskrs u ovom Velikom tjednu", kazao je. "Dokle bude force, nismo baš u slabom ritmu u zadnje vrijeme", kazao je potom Plenković sa smiješkom na upit novinara kakav mu je plan, koliko planira hodati u procesiji. 

Osvrnuo se zatim na nadolazeće parlamentarne izbore, koji su zakazani za 17. travnja. "Neobično je da je kampanja pred Uskrs, ali dobro je ovo za introspekcije, preispitivanje i zato mi je drago da sam došao. Ova noć je bitna i jedno svojevrsno osvježenje za nadolazeće izazove", rekao je.

Upitan je i krši li HDZ zakon jer su prijavili samo 20 posto žena na izbornim listama, a ne 40, koliko je potrebno. "Ima puno više žena od toga, ali okolnosti su takve da imamo puno kandidata i kandidatkinja, nastojimo to balansirati. Ipak, mislim da će na kraju sastav Sabora biti balansiran i da ćemo na kraju, kao što je bilo u proteklom mandatu, imati oko trećinu žena zastupnica", kazao je.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA HDZ Predstavio izborni program i objavio tko je sve na listama 

Krapina: Obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji
1/39

Komentara 2

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
07:42 29.03.2024.

HDZ-ovi muškarci su jednostavno previše kvalitetan kadar. Nema im konkurencije.

BP
Besposlen pop
07:24 29.03.2024.

Hm, možda je i bolje bez žena nego s Dalijom i Mrakicom?! Ove kreštave iz Možemo! neću ni spominjati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije