Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na proslavi u Osijeku

Plenkovića nije iznenadio broj prosvjednika: Sindikati su uvijek dobro organizirani

Obilježena 30. godišnjice HDZ-a u Osijeku, Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/19
25.11.2019.
u 19:21

To je demokracija, svatko ima pravo reći što misli, komentirao je Plenković prosvjed prosvjetara

Andrej Plenković u Osijeku sudjeluje na proslavi 30 godina osječkog HDZ-a, a na proslavi u Hrvatskom narodnom kazalištu pridružila im se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Plenković je prije početka proslave odgovarao na pitanja o velikom prosvjedu učitelja i profesora koji je danas održan.

– Vodimo dijalog, poštujemo učitelje i pravo na štrajk. Nama su u interesu i obrazovanje i prava djece da redovito pohađaju ono što je najbitnije u školskoj dobi, a to je škola. Mi smo tu da postignemo neki kompromis, za kompromis je potrebno dvoje, budući da razgovori traju u ovom trenutku, ne mogu više reći – rekao je.

Ponovio je kako su plaće u mandatu njegove Vlade svima povećane.

– Kao predsjednik Vlade koja je povećala plaće za 11,5 posto, povećat će se sigurno za još 6 i nešto, to je 18,3, još sada razgovaramo, je li to tako loše? U mandatu jedne vlade podići plaću za više od 20 posto... – dodao je.  

Na komentar novinara da je današnji prosvjed bio najveći prosvjed održan u mandatu njegove Vlade, Plenković je odgovorio:

– A treba biti i nekih rekorda.

Kaže kako ga broj prosvjednika nije iznenadio.

– Sindikati su uvijek dobro organizirani. Ima onih koji ih podupiru, koji veze s ovom temom nemaju, ali su se počeli tamo pojavljivati i nastoje kreirati atmosferu koja ima ozračje protiv Vlade. Međutim, budući da smo mi vlada koja je radila na tome da imamo zdravi rast, ne samo da redovito isplaćujemo božićnice i regres nego ih sada i povećavamo... Eto, to je demokracija, svatko ima pravo reći što misli – rekao je Plenković. 

Komentara 63

ŽM
željo_moja
19:43 25.11.2019.

Vlada bez obzira na prosvjede ucitelja ide zacrtanom politikom dizanja placa, bozicnica i regresa

VA
Vagabundo
19:50 25.11.2019.

Posao sindikata je da prosvjeduju, a njihovi celnici su za to fino placeni

ŠT
ŠtoReći
19:35 25.11.2019.

podržavao sam ih dok nisam saznao kako im je plaća rasla i bez prosvjeda, a kako nisu prosvjedovali kad im je smanjivano i skidano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije