Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privatni karakter posjeta

Plenković se požalio Sassoliju na talijanske zastupnike: Cilj im je bio izazvati incident i narušiti nam ugled

Foto: PIXSELL
1/3
03.02.2021.
u 14:02

Potvrdili su činjenicu da posjet talijanskih socijalističkih zastupnika u EP ni na koji način nije bilo organiziran, niti odobren od strane Europskog parlamenta

Predsjednik Vlade Andrej Plenković razgovarao je danas putem video veze s predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem i, kako je priopćeno iz njegovog Ureda, prosvjedovao zbog privatnog posjeta četvero talijanskih zastupnika Kluba Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, na zelenoj granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Naglasio je kako je cilj posjeta talijanskih zastupnika 30. siječnja bio izazvati incident i narušiti međunarodni ugled Republike Hrvatske, uz nepoštovanje njezinih zakona i institucija. Navodi kako je Hrvatska diplomatskim putem upozorila zastupnike da ne mogu samovoljno prelaziti granicu gdje je to zabranjeno i uputila ih na prelazak granice na zakonit način na službenom graničnom prijelazu. Izrazio je očekivanje da se takva provokacija više neće ponoviti.

Predsjednik Vlade upoznao je Sassolija s naporima koje Hrvatska i njezina granična policija ulažu u kontrolu granice i sprječavanje nezakonitih prelazaka, kao i s postignutim napretkom Hrvatske u završnim pripremama za pristupanje Schengenu. 

Obostrano je potvrđen privatni karakter posjeta talijanskih socijalističkih zastupnika u EP i činjenica da to ni na koji način nije bilo organizirano, niti odobreno od strane Europskog parlamenta. Naglašena je važna uloga Hrvatske u čuvanju i upravljanju vanjskom granicom Europske unije.

Predsjednik Europskog parlamenta izrazio je svoju potporu ulasku Hrvatske u Schengen te izrazio želju za nastavkom suradnje između Europskog parlamenta i Hrvatske, što je predsjednik Vlade također potvrdio.

VIDEO U Zagrebu je održan prosvjed ugostitelja i poduzetnika: Samo želimo raditi!

Komentara 3

ME
medvedgrad
15:31 03.02.2021.

Zato Brozanica osuđuje hrvatsku policiju i državu što se drži zakona i što sprečava ilegalne prelaske.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
15:23 03.02.2021.

Znači talijanska socijalistička partija sa hrvatskom socijalističkom partijom dogovara provokacije na granici RH

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
14:11 03.02.2021.

Treba pitati Sassolija što mu je ovaj rekao i je li uopće Plenković pričao s njim. Jer ja njemu ništa ne vjerujem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije