Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SJEDNICE HDZ-A

Plenković o Turudiću: 'Hoće li se svidjeti svima ili ne, nije to sada izbor za miss'

Zagreb: Izjava premijera Andreja Plenkovića nakon sastanka Šireg predsjedništva HDZ-a
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
29.01.2024.
u 18:41

Na pitanje što je presudilo pri izboru Ivana Turudića, Plenković ističe: "Sve. Zrelost u nastupu, dosadašnje iskustvo, program, način na koji je odgovarao na pitanja, nije bilo dileme"

Po završetku sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a, premijer Andrej Plenković obratio se medijima te komentirao aktualne teme. Uvodno se osvrnuo na štrajk sudaca te istaknuo: "Povećali smo plaće sudaca i onda se dogodilo što? Imali smo sedam tjedana štrajk pravosudnih službenika koji su smatrali da su sucima puno povećane plaće. Razgovori da, poštovanje profesije da, povećanje plaća da, to smo već dva puta učinili, ucjene ne, štrajk ovakav ili onakav potpuno je neprimjeren". 

"To što je bilo prije štrajka od sedam tjedana je jedno, što se dogodilo nakon povećanja plaća je nešto drugo", dodao je te naveo kako su suci "pametni ljudi" i kako će se razgovori nastaviti

Osvrnuo se i na reformu te kazao: "Imamo dva temeljna načela - svima plaće rastu i nastojimo odrediti približno istu plaću za približno istu složenost rada što je vrlo zahtjevno".

VIDEO Plenković o izboru Turudića: 'Presudila je zrelost u nastupu, dosadašnje iskustvo, program'

Vezano uz Ivana Turudića, kandidata Vlade za novog glavnog državnog odvjetnika, Plenković kaže: "U demokraciji svatko može reći što misli, mi smo obavili transparentnu proceduru. Održana je javna rasprava u Saboru. Mi smo obavili vrlo temeljit razgovor sa svim kandidatima. Nakon razgovora, Povjerenstvo je donijelo jednoglasnu odluku da je Turudić bio najbolji. Mi stojimo iza prijedloga. Hoće li se svidjeti svima ili ne, nije to sada izbor za miss. On je tu da obavi posao jer ima kvalifikacije".

Na pitanje što je presudilo, Plenković odgovara: "Sve. Zrelost u nastupu, dosadašnje iskustvo, program, način na koji je odgovarao na pitanja, nije bilo dileme". 

VEZANI ČLANCI:

Također, osvrnuo se i na najave o mogućim prosvjedima i štrajkovima: "Ne brine me ništa. Jako smo mirni ovdje jer znamo da radimo ono što je dobro. Mi osam godina brinemo o hrvatskom čovjeku, o svakom učitelju, o svakoj medicinskoj sestri, o svakom socijalnom radniku, o svakom djelatniku u kulturi".

"Moje je mišljenje da je ovo sve u prilog radnicima, u prilog svim profesijama na koje se odnosi", dodaje.

Istraga protiv Jurice Lovrinčevića nije ga, kako kaže, uopće iznenadila. "Očekujem da se ta afera Mosta rasvijetli do kraja. Nemam saznanja što je u istrazi, dobro je da nitko nema jer se pokazalo da je to loše". Lovrinčević je, podsjetimo, bivši posebni savjetnik nekadašnjeg ministra gospodarstva Davora Filipovića

Komentara 12

ON
ON
19:18 29.01.2024.

Plenki radi po svome,a vi kojima se to ne sviđa:auf Wiedersehen,bis bald.Njega ne zanima kakvo pravosuđe će imati ovo malo Hrvata koji su ostali živjeti u svojoj državi.

KA
Kapitol
23:09 29.01.2024.

To kaj radi AP nije vise cudo.Problem su biraci koji ne vide dalje od nosa - vide samo kradeze, njih petnaest posto. Problem su oni iz kradezea koji se ne slazu sa ovim izborom za DORH A nemaju hrabrosti glasatii protiv. Pitanje je -zasto se boje?

JE
Jegermeister
23:41 29.01.2024.

Hrvati su obranili državu od Srba. Obranit će je i od HDZ kriminalaca. Nema tolerancije za lopove i ubojice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije