Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDAT ZA ŠEFA DORH-A

Plenković o odabiru Turudića: Ove galame nisam čuo kad je Milanović ilegalno kandidirao Đurđević

Split: Andrej Plenković sudjelovao je na obilježavanju 34. godine obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
27.01.2024.
u 14:26

U odnosu na vrijeme kad je Milanović birao iz šešira, mi smo imali transparentnu proceduru, poručio je

Premijer Andrej Plenković, uz druge visoke uzvanike, sudjelovao je ove subote na obilježavanju 34. obljetnice utemeljenja HDZ-a u Splitu. Nakon svečanosti premijer je dao izjave za medije te se dotaknuo svih aktualnosti, što je i odabir Ivana Turudića za kandidata za novog glavnog državnog odvjetnika. Cijeli proces odabira nazvao je ''potpuno transparentnim'', a Turudića nazvao najzrelijim i najspremnijim kandidatom.

- Ovakva velika buka koja se može čuti je dosta indikativna. Buku radi Milanović, oporba, zašto? Što je tu novo? U odnosu na vrijeme kad je Milanović birao iz šešira, mi smo imali transparentnu proceduru. Ove koji danas galame nisam čuo kad je Milanović išao ilegalno kandidirati profesoricu Đurđević - objasnio je. 

Između ostalog, tema je bila i potencijalna nabava osam helikoptera Black Hawka, za koje je SAD dao suglasnost.

- Napravili smo ogromne iskorake u pogledu obrane. Proračun je ove godine milijardu i 180 milijuna eura, a donesene su i najvažnije odluke u pogledu ratnog zrakoplovstva. Prva četiri crna jastreba su već stigla. Cijena će biti puno manja od njihove koju su naveli, ta cijena od 500 miljuna dolara se postavlja kao plafon. Četiri tih Black Hawka će biti kupovina, a četiri donacija - objasnio je.

Što se tiče uredbe o koeficijentima koja je predstavljena ovog četvrtka, Plenković je naglasio kako se ide u smjeru da dođe do ''najvećeg povećanja plaća u povijesti''. Dosad smo imali šumu koeficijenata, naglasio je Plenković, u kojoj se teško tko mogao snaći, a kamoli da se itko usudio približiti različite koeficijente za različit rad. 

POVEZANI ČLANCI:

- Dali smo partnerima da prouče nacrt i da vidimo kakve su reakcije. Vidjet ćemo je li bilo nekih grešaka, sve je moguće, ali vodite računa da nije ovaj napor nešto što bismo trebali gledati logikom: 'A kako je prošao netko drugi'. Nije to poanta. Poanta je da će plaće rasti, pokušavamo ih ujednačiti, a ako ima potrebe za korekcijama, vidjet ćemo u okvirima mogućnosti - poručio je. 

Jesu li mogući štrajkovi, pitali su novinari Plenkovića. 

- Mi smo jako mirni. Kada imate smjer politike koji ima jedan naslov - povećati plaće, a ne smanjiti. Mi nismo kao SDP koji je smanjivao plaće sucima dva puta, mi nismo Vlada koja je propuštala dizati plaće. Sve je moguće, ali ne djeluju mi razlozi kao pravi razlozi, već kao da su fabricirani - poručio je.

>> VIDEO Tko je Ivan Turudić,  Vladin kandidat za šefa DORH-a?  Radio kao pomoćnik ministra, a veže se uz HDZ

Komentara 15

TK
tkoznaa
14:19 27.01.2024.

Ima vremena shvatiti ćeš. Nićija sviječa nije do zore gorila!

ŠI
Šiba
14:25 27.01.2024.

Glavno da če HDZ opet sa SDS om u koaliciju narode glasaj.

VR
vruljica
15:11 27.01.2024.

Mamić u Hercegovini trlja ruke. O draga o sveta o slatka slobodo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije