Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2020.

Plenković o spominjanju Maje Sever na sučeljavanju: 'Pa ona mi je susjeda, znamo se sto godina'

Požega: Andrej Plenković na otvorenju Studentskog doma dr. Franjo Tuđman
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
30.06.2020.
u 13:04

Plenković je još istaknuo da nijedan premijer nije prije njega toliko izlazio pred novinare i komunicirao s njima. "Imate me na raspolaganju svaki dan", rekao je.

U obilasku sedme i osme izborne jedinice Andrej Plenković se u Kastvu obratio novinarima.

"Primorsko-goranska županija druga je po redu po sredstvima koje smo iz proračuna dali za regionalni razvoj", rekao je Andrej Plenković u Kastvu nabrajajući projekte koji su ostvareni u toj županiji i dodajući da je siguran da će ostvariti dobar rezultat.

Komentirajući prvo TV sučeljavanje s čelnikom oporbe Davorom Bernardićem rekao je da će dojmove prepustiti sugrađanima i biračima te da je nastojao poslati poruku iskustva, znanja, umijeća nošenja s krizama... Što se tiče preporuka za izborni dan i činjenicu da zaražene osobe neće moći glasati, Plenković je rekao:

"Puno je ljudi koji na drugim izborima zbog zdravstvenih ili drugih razloga nisu mogli doći na biračko mjesto. DIP je izdao preporuke u konzultaciji s HZJZ-om. Mislim da su poduzeli sve što treba. Podigli smo naknadu članovima i članicmaa biračkog odbora, bit će osigurana zaštitna oprema. Pozivam sugrađane da sudjeluju u izborima. Da bismo sačuvali demokratski legitimitet, na izbore idemo sada."

Smatra da je uspio privući neodlučne birače sinoćnjom debatom: "Možete dati povjerenje nekom tko nema nikakvog iskustva u upravljanju zemljom ili nekome kao što smo mi vodili vladu u krizi." Prozvao je Davora Bernardića što "nijednom nije došao na plenarnu sjednicu Hrvatskog sabora, nijednom nije uzeo riječ u ime SDP-a" te dodao: "On ne razumije ništa o Europi, nije fit baviti se time jer o tome ništa ne zna."

O činjenici da mu spočitavaju bahatost kaže: "To nije točno, imate unaprijed pripremljene komentare. Bio sam kakav inače jesam, pristojan, s argumentima, za razliku od Bernardića koji je pun floskula i uvreda. Nastojao sam biti miran, to je inače moj karakter, malo što me može izbaciti iz takta."

U jednom trenutku sučeljavanja Davor Bernardić tražio je jedan u nizu papira sa snopa koji je donio u emisiju, a Andrej Plenković ga je upitao je li ga Maja Sever, novinarka HRT-a, pripremala za sučeljavanje.

"Ova je vlada učinila toliko dobra za razliku od vaše. Zar je vas Maja Sever spremala za emisiju", upitao je Plenković Bernardića.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Na pitanje reportera N1 Ranka Stojanca o tome i o odnosu prema novinarima, Plenković je odgovorio:

"Meni je Maja Sever simpatična, susjeda nam je, znamo se sto godina. Poanta koju sam jučer kazao je ova: Imate pretendenta koji želi biti premijer, imate emisiju Nedjeljom u dva voditelja Aleksandra Stankovića, kojeg također cijenim, koji objektivno nije desni centar. Odem u tu emisiju, razgovaramo, a onda isti taj g. Bernardić nema hrabrosti otići u tu emisiju koju priprema i gđa. Sever, nego dođe na konkurentsku televiziju i izvlači tuđe grafove. Ja sam pohvalio Maju Sever za njezin rad, a oni su mogli i sami pripremiti papire. Ako netko ima senzibilitet za novinare, imam ja."

Plenković je još istaknuo da nijedan premijer nije prije njega toliko izlazio pred novinare i komunicirao s njima. "Imate me na raspolaganju svaki dan", rekao je.

Komentara 53

DU
Deleted user
13:45 30.06.2020.

Plenković je tri koplja iznad od niskobudzetnog provokatora s petokrakom na čelu. Da se kojim slučajem radi o liječnicima o kojima ti ovisi zdravlje, pitam se pitam tko bi izabrao Bernardića da ga liječi?

ED
edgar2
14:25 30.06.2020.

Plenković je pokazao sinoć veliku superiornost, nažalost, to se kod nas često pogrešno tumači kao "bahatost"...Nije ugodno voditi raspravu s čovjekom koji nema dovoljno znanja pa pribjegava raznim destruktivnim strategijama...nastojeći ostaviti kakav-takav dojam....

RE
RedTree
13:39 30.06.2020.

Bernardić dođe na press konferenciju i reče pripremljeno o političkom suparniku "rektalni alpinist", što bi govorio tek sutra kad bi bio na vlasti, pa reče što Crkva ima uopće govoriti u demokraciji, a sinoć izabere diktatora, koji nikad nije ni htio Hrvatsku i ostavio brojne zločine. Još na to nadodajte Beljakov sramotni tweet. I još gore je Bernardićevo totalno nepoznavanje ekonomije koje bi nas odvelo u bankrot za par mjeseci i u rasulo. Pamet u glavu, jer nam sad treba pamet i razum da se izvučemo, a ne eksperimenti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije