Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMAM POJMA TKO GDJE RUČA'

Plenković: Nisam bio u Kovačevićevu Klubu. Pitao sam ministre na Vladi tko je bio tamo

Andrej Plenković u Splitu se sastao s lokalnim čelnicima
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
25.09.2020.
u 10:31

"Ima nekih viših dužnosnika koji su išli u Klub. Ja govorim da vi, kao istraživač, ispitate tko je tamo bio. Pitao sam na Vladi tko je bio, tri ministra javno su rekla da su bila u Klubu. Nije realno da ja trebam znati tko od ministara gdje ruča", dodao je.

Premijer Andrej Plenković danas je novinarima komentirao aktualnu političku situaciju, a opet je najviše riječi bilo o istrazi u aferi Janaf.

"Moramo naći ljude kako god okrenemo. I da je sve u redu sa sigurnosnom provjerom, ali opet nakon toga netko može biti kreativan", kazao je Plenković na pitanje o kadroviranju i provjerama.

Rekao je da je s novim v. d. predsjednikom uprave Janafa razgovarao o slučaju.

"Adanić je imenovan u Upravu, iskusan je. Izabrat ćemo predsjednika Uprave nakon natječaja. Naravno da smo razgovarali oko slučaja i on nema nikakve informacije", rekao je premijer.

Što god treba, ja mogu svima odgovarati, komentirao je premijer osnivanje istražnog Povjerenstva oporbe. "Nema tu nekoga problema, kada se oporba dogovori što će biti tema, onda ćemo mi dalje postupati. Formirat ćemo cilj takvog povjerenstva. Ja sam mislim da ima drugih nervoznih, napadaju policiju, DORH", dodao je Plenković.

Video: Trgovina grobovima na Mirogoju: Glavni osumnjičeni u aferi Janaf sebi je preko veze osigurao mjesto u Aleji zaslužnih građana!

"Nisam bio u Klubu Dragana Kovačevića, već sam to rekao", kazao je.

"Ima nekih viših dužnosnika koji su išli u Klub. Ja govorim da vi, kao istraživač, ispitate tko je tamo bio. Pitao sam na Vladi tko je bio, tri ministra javno su rekla da su bila u Klubu. Nije realno da ja trebam znati tko od ministara gdje ruča", dodao je

"Oni koji su išli, oni moraju rastumačiti zašto su išli u Klub. U tom trenutku, kada sam ih pitao, nisam ni znao za ostavljanje mobitela prije ulaska", kazao je premijer. "Što mislite da sam oduševljen time", dodao je Plenković na inzistiranje novinara misli li da je odlazak ministara u Klub sporan.

"Nemam pojma tko gdje ide na ručak i s kim se druži", dodao je. "Državni inspektorat nije zalazio tamo, ako je to bila javna tajna, treba pitati njih", rekao je.

"Ono što je vrlo bitno jest čuđenje predsjednika, bivših predsjednika. Gledam, oni su navedeni kao eksperti u nekim medijima, a čude se da Vlada, DORH i policija postupaju po zakonu", ponovio je Plenković i rekao da je to ključ ove priče u političkom smislu.

"Ne treba meni istražno povjerenstvo da svojim ušima čujem i svojim očima vidim. Da sam ja to rekao, imali bismo revoluciju ovdje. Ovdje sad ispada da, eto, možda ima nešto u tome. Napasti DORH, sud, policiju, a da je to netko napravio iz HDZ-a, vidjeli bi što bi imali", kazao je.

Ključne riječi

Komentara 30

JS
Jurica_Spindl
11:09 25.09.2020.

Ja mislim iako su isli u klub nemaju ministri veze sa time. A istina je da Plenki ne moze nikoga pratiti gdje ko zalazi.

JU
Judita
11:11 25.09.2020.

i moja mater je bila u klubu, i šta sad?

AN
antiekstremist
10:46 25.09.2020.

Šta reći. U HR ne valja kad se nitko ne zatvara, ne valja kad se zatvara, ne valja nikada. Hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije